Lažji prevoz psov z zaščito za prtljažnik

Lažji prevoz psov z zaščito za prtljažnik

Vsi ljubitelji štirinožnih kosmatincev so se že kdaj srečali s problemom umazanega in poškodovanega prtljažnika. Sploh če so svoje ljubljenčke v avtomobilskem prtljažniku vozili brez primerne kletke oziroma boksa za žival. Večina svoje hišne ljubljenčke v vozilih prevaža ravno v prtljažniku in brez kletk, ker so te okorne in težke. A potem se soočajo z dlakami, praskami in odrgninami v prtljažniku, saj psi namreč ne ležijo pri miru in čakajo, da vožnja mine. Psi aktivno spremljajo vožnjo in lahko praskajo oziroma tudi pogrizejo tkanino v prtljažnem prostoru. Zato večina lastnikov začne prej ali slej razmišljati o zaščiti za prtljažnik. Sploh pa ob nakupu novega avtomobila, zaščita za prtljažnik postane zelo pomembna.

Več vrst zaščite za prtljažnik

Zaščita za prtljažnik je lahko sestavljena v splošnem iz dveh delov. Prvi je prtljažno korito, ki zaščiti prtljažnik s posebnim nastavkom – koritom iz gumificirane plastike. Ta zaščiti prtljažnik tako pred vlago, kot tudi pred praskami, dlakami, razlitjem tekočine, slino itd. Prtljažno korito enostavno namestimo in odstranimo iz prtljažnika ter ga umijemo pod tekočo vodo (najlažje z vrtno cevjo) ter posušimo s krpo ali na soncu do suhega.

Response code: 0;

Drugi del zaščite pa je zaščita za celoten prtljažnik – z gumijastim pregrinjalom se prekrije zadnje dele sedežev, prtljažno dno in odbijač. Lahko pa se nabavi tudi le zaščito za odbijač, ki omogoči varen vstop in izstop psa iz avtomobila. Ta s sprednjimi ali zadnjimi tačkami od vstopu v prtljažnik ne bo opraskal barve na odbijaču, ampak bo gumijasta zaščita to uspešno preprečila.

Brezskrben vstop ali izstop psov v prtljažnik

Ravno pri vstopu in izstopu večjih psov iz prtljažnika nastanejo največje praske. Da ne bo potrebno nositi lastnikom raznih pregrinjal, ki se potem nadležno valjajo po prtljažniku, je takšno pokrivalo za odbijač odlična rešitev. Enostavno se zvije in pospravi v prtljažnik, pri vstopanju ali izstopanju psa pa se samo razgrne in odbijač je zaščiten. Lastnikom psom tudi ne bo potrebno več dvigovati svojih ljubljenčkov, sploh tistih težjih, saj bodo lahko brez skrbi prepustili, da pes skoči sam noter ali ven.

Similar Posts: