Za kaj vse se lahko uporablja naravni kamen?

Unikatni naravni kamen

Naravni kamen vam lahko v vašem domu pa tudi v drugih objektih ter na zunanjih površinah ponudi številne čare. Prostoru lahko omogoči pridih elegance pa tudi brezčasnosti. Najbolj pogosta izbira so marmor, granit, peščenjak ter kvarcit. V dekoracijo svojega doma pa ne nazadnje lahko vpeljete tudi apnenec.

Vemo, da je kamna v naravi zelo veliko, uporablja se tudi na področju projektov zelene gradnje, saj tovrstni material velja za trajnostnega. Ne vsebuje nikakršnih toksinov ali drugih škodljivih sestavin. Njegova uporaba je zato povsem varna tudi v zaprtih prostorih.

Uporaba naravnega kamna za tla

Naravni kamen se lahko uporabi za izdelavo tal. Če boste denimo želeli doseči naravni videz talnih oblog, lahko izberete granit, apnenec, prav tako travertin. Omenjeni materiali veljajo za izjemno močne, trpežne in od vas ne zahtevajo posebnega vzdrževanja.

Na tleh s pomočjo naravnega kamna lahko poskrbite za čudovito eksperimentiranje. Lahko mešate najrazličnejše barve in teksture. Unikatni naravni kamen na takšen način postane še bolj poseben in zanimivejši.

Stenske obloge iz naravnega kamna

Naravni kamen v vašem domu lahko poskrbi tudi za izdelavo prečudovitih stenskih oblog. V tem primeru lahko izberete apnenec, skrilavec ali pa peščenjak. Poskrbeti pa morate, da je vgradnja kamna dovolj kakovostna. S tem boste namreč poskrbeli, da kamen ne bo odstopal.

stenska obloga iz naravnega kamna
Sloj obloge iz naravnega kamna bo povečal izolacijsko sposobnost in pomagal zadrževati toploto v notranjosti.

Zelo priljubljene so tudi klasične kamnite police. Za izdelavo okenskih polic lahko denimo uporabite granit, apnenec ali pa marmor.

Kuhinjski pult iz granita

Za izdelavo pulta v kuhinji je izjemno dobrodošel naravni kamen v obliki granita. Ta je namreč izjemno trden in gost. Lahko se uporablja tudi za izdelovanje miz. Njegovo vzdrževanje pa je v obeh primerih izjemno preprosto.

Kako izbrati pulte izdelane iz naravnega kamna granita?

Če izgled želite še nekoliko bolj popestriti, lahko denimo izberete tudi kombinacijo različnih kamnin in odtenkov.

Najrazličnejši dodatki iz kamna

Tudi kamniti dodatki lahko v vašem domu zelo pripomorejo k lepšemu videzu. Zelo priljubljeni so na primer kamnite svetilke, stenske dekoracije iz kamna, okvirji.

Na stenah prostorov lahko ustvarjate izjemno zanimive in privlačne vzorce z uporabo različnih vrst kamnin.

Če radi vzgajate rastline, lahko izdelate tudi kamnita cvetlična korita, ki so vodoodporna pa tudi dolgotrajna. Možnosti oblikovanja naravnega kamna so res neskončne.

Similar Posts: