Zavarujmo svojega otroka s čelado

Ko so odzunaj lepi dnevi, se otroci po navadi odpravijo ven igrat. Lahko vozijo kolesa, rolkajo, skejtajo ali kaj drugega. Vse to seveda pomeni, da potrebujejo primerno zaščitno opremo. Otroška čelada je najpomembnejši del varnostne opreme saj varuje njihovo glavo. Veliko staršev se morda sprašuje, če je čelada sploh vredna nakupa. Seveda je.

Otroški možgani se nenehno razvijajo in spreminjajo in že manjši udarci lahko katastrofalno vplivajo na bodoči razvoj.

Varno in zabavno

Vožnja z kolesom je lahko zabavna, ampak dejstvo je, da se na leto pripeti tisoče nesreč, ker otroška čelada ni bila nošena. Seveda če uporabljamo čelado, ne pomeni, da lahko otrok vozi brezobzirno. Čelada nudi osnovno zaščito za obraz in glavo v primeru nesreče in v velikih primerih lahko reši življenja.

Primerna čelada

Naša otroška čelada ne sme biti premajhna ali prevelika. Pazimo tudi, da ne nosimo kape pod čelado, ker potem čelada ne bo primerno zavarovale otroške glave. Če nismo prepričani o velikosti lahko vprašamo strokovnjaka, ali pa jo probamo v trgovini kjer smo jo kupili.

Pravilno nošenje

Otroška čelada mora pokrivati tudi večino čelnega dela glave. Zato jo ne naslanjamo ali nosimo privzdignjene ali postrani, ampak tako da pokriva večino glave. Otroška čelada se zavaruje na glavo s pasovi, ki morajo vedno biti uporabljeni. Če ne uporabljamo pasove ali so slabo nameščeni lahko čelado izgubimo med vožnjo in tako je otroška glava v nevarnosti.

Skrbimo za svojo čelado

Čeprav je otroška čelada narejena iz kakovostnih in trpežnih materialov jo po vsaki uporabi skrbno shranimo. Če čelade ne pospravimo na svoje mesto se lahko poškoduje in nudi nižjo zaščito našega otroka, ko je na cesti. Če se nam je zgodila nezgoda in je bila čelada poškodovana, je dobro poiskati nadomestno. Če je čelada počena ali drugače poškodovana nam nudi nižjo zaščito, kot če bi bila cela in brez poškodb.

Otroška čelada je po navadi na voljo v večih barvah. Lahko jo pa opremimo z odsevnimi nalepkami, da bo zgledala »kul« našim otrokom in tako bodo tudi lažje vidni drugim udeležencem v prometu. Čelada je minimalna investicija za varnost naših otrok, da se bodo lahko igrali in odkrivali svet na bolj zdrav način.

Similar Posts: