Katere čelade so primerne za vožnjo s skuterjem?

Čelade za skuter

Izkušeni motoristi vedo, da na trgu obstaja kar precej tipov čelad za vožnjo z jeklenim konjičkom. Nekatere motoristične čelade so na primer zasnovane tako, da so odlična izbira za vožnjo pri nekoliko višjih temperaturah. To so na primer odprte jet čelade, ki so pogosto označene tudi kot čelade za skuter.

Seveda je jet odprta čelada namenjena še za druge tipe motorjev, na primer za mopede, vespe, čoperje. Čeprav so takšne skuter čelade na prvi pogled videti precej manj zaščitne, pa so zelo dobra izbira za mestne vožnje, za krajša potepanja, za dopustovanje. Zlasti pa se izvrstno izkažejo za vožnjo po vročini, ker motoristom dajejo občutek večje svobode in jih precej manj omejujejo.

Izbira primerne vrste moto čelade

Izbira skuter čelade je torej primerna za vas, če vozite skuter. Na sploh pa je treba čelado za motor izbrati predvsem na namen uporabe in glede na vrsto motocikla, s katerim se prevažate naokoli. Za vsako čelado je namreč značilno, da se ponaša s svojimi specifičnimi karakteristikami.

Čelade za skuter za ženske in moške
Varnostna prioriteta: Čelade za skuter, ki zagotavljajo mirno vožnjo

Tako kot motocikle tudi čelade zanje uvrščamo v najrazličnejše kategorije. Na voljo so na primer čelade, ki so primerne za športno, mestno, turistično, enduro, dinamično vožnjo.

Motoristične čelade za potovanja

Nekatere moto čelade so označene kot potovalne. Takšne ponujajo, kot že samo ime pove, dobro potovalno izkušnjo oziroma udobje. Z njimi lahko motoristi uživajo na brezskrbnih daljših potepanjih, na sproščujočih izletih ob koncu tedna.

Potovalna motoristična čelada je namenjena tudi za vrhunske popotniške moto užitke.

Poceni ali draga čelada za dolga motoristična potovanja?

Raje urbana ali dirkaška moto čelada?

Urbana čelada za motocikel se že na prvi pogled precej razlikuje od dirkaške. Urbane, kot so na primer čelade za skuter, so namenjene za zmerne hitrosti, za dopustniška potepanja, za vsakodnevne opravke v mestnih središčih.

Po drugi strani pa je motoristična dirkaška čelada namenjena navdušencem za doseganje najvišjih hitrosti, za dirkališča, tekmovanja, ne nazadnje tudi za bolj dinamično vožnjo.

Preklopne ali flip-up čelade za motor

Na voljo so tudi čelade s predbradnim dvižnim delom, ki so izjemno vsestransko uporabne. Motoristom zagotavljajo, da lahko pokažejo svoj obraz, ne da bi morali pri tem čelado sneti z glave. Še posebej je takšna zaščitna motoristična oprema prijazna do tistih, ki morajo med vožnjo uporabljati očala.

Preklopne moto čelade se na sploh najbolj priporočajo za potovanja, za uživaške turne vožnje, za doseganje zmernih hitrosti in ne nazadnje za vožnjo v pokončni sedeči vožnji na motorju.

Similar Posts: