Izbira pohištva za različno velike dnevne sobe

Dnevne sobe

Dnevne sobe so najrazličnejših velikosti, zato je še toliko pomembneje, da si izberete pohištvo, ki med drugim ustreza tudi velikosti prostora. Še posebej pri manjši dnevni sobi je ključni, da so pohištvo in dodatki v njej prilagojeni velikosti prostora.

Maksi kosi v mini dnevni sobi lahko hitro povzročijo vtis, da je prostor videti še bistveno manjši, kot je v resnici. Če torej izberete manjše in nižje kose za majhno dnevno, pa je soba lahko v trenutku videti optično precej večja.

Optimalen izkoristek vertikale v majhni dnevni sobi

Še tako majhne dnevne sobe pričnejo delovati kot večji prostori, če dobro izkoristite višino prostora. To lahko na primer storite s pomočjo visokih regalov ali s posebnimi dekoracijami, ki jih vpnete do stropa. Ker bo vse skupaj osredotočeno predvsem na višino sobe, bo tudi sama površine dnevnega prostora delovala precej višja. S tem bo avtomatsko videti večja, regali pod stropom pa so primerni za shranjevanje najrazličnejših prostorov.

Dnevne sobe
Kako najbolje izkoristiti vertikalni prostor v majhni dnevni sobi

Seveda pri opremljanju manjše dnevne sobe niso pomembne samo navpične linije. Poleg vertikalnega fokusa pomembno vlogo igrajo tudi vodoravne linije. To pomeni, da morajo biti police v dnevni ozke. Stene so lahko barvno razmejene, prostor pa bo zato optično pridobil na širini.

Barvna shema v manjših dnevnih prostorih

Zlasti v mini dnevnem prostoru ima izbira barv oziroma barvne sheme zelo pomembno vlogo. Če je pohištvo skupaj z dodatki v enakih družinah barv, soba vsekakor deluje bolj urejeno, prav tako tudi bolj enovito.

Omenjeno velja predvsem tedaj, ko je dnevna soba združena skupaj s kuhinjo in jedilnico – v odprtem tlorisu.

Notranje oblikovanje – barvni trendi v dnevni sobi

Vpliv malenkosti na dojemanje velikosti dnevne sobe

Ljudje pogosto sploh ne moremo verjeti, kako velik vpliv na dojemanje velikosti prostora imajo tudi manjši dodatki oziroma malenkosti. V majhnem prostoru na primer lahko takoj opazite pohištvene noge. Še posebej to velja tedaj, kadar so te neprimerno izbrane.

Pohištvo naredijo bistveno lažje in bolj zračne denimo tanke jeklene noge. Prostor je z njimi takoj videti optično precej večji.

Izkoristek niš v dnevnem prostoru

Zlasti za nekoliko starejše nepremičnine je značilno, da so dnevne sobe kot kockasti prostori. So polne niš in zanimivih vogalov, ki se jih ne nazadnje lahko zelo dobro izkoristi za shranjevanje različnih predmetov.

Similar Posts: