Najbolj uporabne ideje za otroške sobe

Vsi vemo, da morajo biti otroške sobe hkrati ljubke in dobro organizirane, V njih se ne sme pojavljati nered, a spodbujati morajo kreativnost, To lahko dosežemo tudi na zelo preproste načine!

Oblačila za vsak dan v tednu

Da ne bo sredi otroške sobe vsak dan kup oblačil, ki jih vi ali otrok vzamete iz omare, nato pa si premislite in jih ne pospravite nazaj, ker preprosto ni časa, organizirajte garderobo za cel teden kar vnaprej. Kupite preprost predalnik s sedmimi predali velikosti pisarniškega papirja. Lahko je tudi plastičen, ali pa uporabite košarice. Postavite ga v kot otroške sobe, na vsak predal pa napišite dan v tednu, Nato v vsak predal zložite tisti kupček oblačil, ki naj ga otrok na posamezen dan zjutraj obleče.

Otroške sobe z ljubkim bralnim kotičkom

Branje je v otroštvu zelo pomembno. Da bi otroku privzgojili ljubezen do knjig, mu v kotu otroške sobe uredite bralni kotiček. Ne potrebujete veliko! Na tla mu dajte okroglo blazino ali mehko preprogo, na steno pa namesto lesenih polic pritrdite plastične žlebove. Ti so ravno prav široki, da so lahko na steni vanje vstavljene knjige, ki čakajo na branje.

Izkoristite prostor med steno in omaro

Vam je med steno in omaro ostalo meter prostora, ki je neizkoriščen? Spremenite ga v povsem zaseben prostor za igro. Med omaro in steno na višini malo več kot enega metra vodoravno pritrdite palico. Nanjo namestite zaveso, ki bo zaprla igralni šotor, vanj pa na tla namestite preprogo in blazine. Tako bo sredi otroške sobe nastal zasebni igralni kotiček.

Kam s plišastimi igračkami?

V vsaki sobi se nabere veliko plišastih igrač. Otrok naj ima najljubšo pri sebi v postelji, ostale pa pospravite. Kam? Visoko pod strop, kjer je veliko neizkoriščenega prostora! Malo pod strop otroške sobe privijte kovinske košarice, v katerih bodo lahko spravljene vse ljubke plišaste živalice.

Otroške sobe za dečke

Poleg plišastih igrač se zlasti pri dečkih nabere tudi veliko drobnih avtomobilčkov. Kam jih pospraviti? Na radiator prilepite magnete, nato pa nanje položite avtomobilčke. Držali se bodo na prostoru, ki je pogosto povsem neizkoriščen, vašemu otroku pa bodo vedno na voljo za igri – in tudi pospravljanje bo enostavno!

Ne pozabite na obešalnike!

Težava marsikatere otroške sobe je, da stvari ležijo na tleh, Na stene pritrdite obešalnike, kamor se lahko obesi oblačila, šolsko torbo, nahrbtnik za treninge, torbico za glasbeno šolo … Tako bodo tla prosta in ne bodo namenjena odlaganju. Sesanje bo precej bolj enostavno, ker ne bo treba vedno umikati stvari.

Similar Posts: