Naš dom in predsobe

Lahko mu rečemo prehod v našo hišo ali pa preprosto samo predsoba, dejstvo je, da izgled le te daje prvi vtis na obiskovalca. Ni samo pomemben izgled naše hiše ampak tudi zunanjosti, ko prehajamo iz enega prostora v drugega. Res je, da je to tudi velikokrat najbolj neurejen prostor mnogokatere hiše in razlogov za to je veliko. Dobro urejene in zgledne predsobe dajejo vtis urejenosti okolja in ljudi, ki živijo v tem okolju. Pripraviti tak izgled, da bo nam in drugim všeč je bolj preprosto, kot bi si lahko mislili. Spodaj je kratek vodič o tem kako z nekaj preprostimi načini pospraviti in urediti svojo predsobo.

Začnimo z majhnimi stvarmi

Najbolj preprosto je začeti z majhnimi stvarmi, v tem primeru preproge. Če imamo veliko predsobo in majhno preprogo, ki pozdravi obiskovalca, lahko daje neprimeren vtis. Lahko se tudi odločamo med barvno preprogo ali solidno. Barvne preproge se lahko umažejo dokaj hitro zato je dobro izbrati tako z vzorcem, ki prekrije takojšno umazanijo.

Ohranimo red

Po navadi odložimo vse račune in druge dokumente nekam v predsobo in sčasoma se navadimo na nered. Dobro je nameniti predal ali omaro kamor pospravimo stvari, ki bi se kopičile in povzročale nered, da ne bi naše predsobe izgledale kot odlagališče stvari. Svoje predsobe lahko izboljšamo z držalnikom za čevlje in nizko klopjo kjer se gostje lahko preobujejo.

Preprosto pospravljanje

Razlika med pospravljeno predsobo in tako, ki ima nered lahko daje občutek utesnjenosti. To se lahko hitro popravi, če naredimo pospravljanje bolj dostopno. Papirji, čevlji, torbice in ključi naj imajo vsi svoj poseben prostor. V omari, predalu v lončku, če bomo vedeli kam spadajo stvari in kam jih odložiti ko pridemo domov, bomo imeli takoj bolj urejen prostor.
Za ohranitev reda in dobrega izgleda za predsobe popolnega recepta ni. Vedno lahko stvari prilagajamo in sprobavamo kaj deluje in kaj ne. Čez čas bomo dobili občutek, kaj želimo in kaj zgleda dobro in tako se bodo družinski člani, prijatelji in gosti bolje počutili, ko bodo prišli na obisk, mi bomo pa porabili manj energije za pospravljanje.

Similar Posts: