Opremimo svojo dnevno sobo na moderen način

Naša dnevna soba je pogosto center naše hiše ali stanovanja. V njej gledamo tekme, poslušamo glasbo ter se družimo z družino in prijatelji. Zato je tudi toliko bolj pomembno, da se počutimo dobro, ko bivamo v dnevni sobi. Če razmišljamo o osvežitvi izgleda, potem so dnevni regali odlična ideja, da pridobimo malo prestiža in urejenosti, ki so jo zaslužimo. V tem članku si bomo ogledali, katere prednosti nam nudijo dnevni regali.

Zlijmo pohištvo z okolico

Vsaka soba v naši hiši ima svoj stil. To lahko dosežemo tudi z najmanjšimi podrobnostmi, kot so omarice, barva pohištva, knjige ipd. Pomembno pri tem je, da vse skupaj deluje in ima svoj urejen stil. Tako se tudi bolje počutimo v vsakem prostoru, ki ima tekočo in urejeno ujemanje vseh elementov. Dnevni regali se preprosto zlijejo z okolico, saj jih namestimo na in ob steno. Ker zavzamejo malo prostora, bomo imeli občutek, da so del sobe.

Preberite si še naslednji članek: Kaj vključuje čiščenje in razkuževanje doma

Ne glede na to, ali za generalno čiščenje stanovanja najamete čistilni servis ali pa ga opravite sami, osnovne naloge generalnega čiščenja vključujejo pometanje, sesanje, odstranjevanje prahu, čiščenje površin itd. 

Boljši izkoristek prostora

Prej smo omenili, da dnevni regali zavzamejo malo prostora. To je res, vendar imajo še eno prednost; so izredno prostorni. Tako lahko na njih postavimo knjige, spominke in tudi elektronske naprave. Z njimi zapolnimo večino prostora na steni, ne da bi imeli občutek, da se je soba zmanjšala. Še ena prednost, ki jo imajo regali je, da jih lahko prikrojimo našim prostorskim omejitvam, saj lahko elemente postavljamo po volji.

Boljša osvetlitev prostora

Ker so dnevni regali bolj prilagodljivi, lahko bolje izkoristimo možnosti osvetlitve. Tako lahko stenska svetila namestimo tako, da bomo najbolje osvetljevali našo sobo. Možna je tudi uporaba LED svetil, če želimo bolj ekonomično porabo svetlobe in električne energije. S primernimi svetili lahko izpostavimo police, kjer hranimo svoja priznanja, umetnine ali druge pomembne stvari. Tako je najbolj opazen zanimiv del dnevne sobe, ki bo privabljal poglede.

https://www.youtube.com/watch?v=NG164qaMeMA

Dnevni regali za različno uporabo

Na spletu bomo našli ogromno ponudbo dnevnih regalov. Nekateri so namenjeni hrambi knjig in drugih stvari, drugi pa imajo bolj funkcionalno obliko, kamor lahko postavimo televizor, glasbeni stolp, računalnik in podobno. Če imamo potrebo po večjem shranjevanju, potem razmislimo kaj bomo na njih postavili. Tako bomo lažje izbrali primerno opremo, če upoštevamo:

  • Zakaj bomo potrebovali regal
  • Dimenzije naše sobe
  • Ali potrebujemo prostor za televizor in drugo tehnološko opremo
  • Barvo in materiale – poskrbimo, da se bodo skladali z našim že obstoječim pohištvom

Ne pozabimo tudi na dimenzije našega prostora, ki ga bomo opremljali. Odlično ponudbo bomo našli na spletni strani www.volino.si, kjer imajo veliko izbiro svetil, dnevnih regalov ter druge opreme za naš dom.

Similar Posts: