Kaj moramo upoštevati pri nakupu kotne sedežne garniture?

Ko kupujemo poceni oblazinjeno pohištvo, bodisi v salonu ali preko spleta, se običajno osredotočamo na pomembne lastnosti izdelka. Te lastnosti lahko vključujejo barvo, velikost ali poseben model, ki je morda prilagojen našemu okusu ali potrebam. Na primer, pri načrtovanju notranjosti manjše sobe bomo izbrali kompaktno zofo z ozkimi nasloni za roke, medtem ko bomo v večjem prostoru izbrali večji model.

Ena izmed najuspešnejših oblikovalskih rešitev zadnjih desetletij je udobna kotna sedežna garnitura v sodobni notranjosti. Sedežna garnitura je osrednji element dnevne sobe, ki se uporablja za vsakodnevno življenje in posebne priložnosti, ko prijatelji in družina pridejo na obisk. Kotne sedežne garniture imajo pogosto predal za shranjevanje posteljnine, kar je še posebej koristno za tiste, ki imajo manjša stanovanja.

Garnitura je oblikovana v obliki črke L ali črke U in se prilega vogalom sob, kar pomeni, da izkoristi prostor na optimalen način.

Kako izbrati pravo kotno garnituro glede na vrsto prostora?

Pri izbiri kotne sedežne garniture je pomembno upoštevati vrsto prostora, v katerem jo bomo uporabljali. Če imamo prostorno sobo, ki jo pogosto uporablja več ljudi hkrati, bo masivna in trdna garnitura prava izbira. Na drugi strani pa je kotna garnitura idealna za majhne prostore, saj lahko zaradi različnih možnosti transformacije postane udobno in prostorno mesto za vsakodnevni spanec.

Proizvajalci oblazinjenega pohištva ponujajo širok izbor kotnih garnitur različnih velikosti in cenovnih razredov, tako da lahko najdemo primerno rešitev za vsak prostor in vsak proračun. Na voljo so velike modele v premijskem razredu, pa tudi manjše kotne zofe, ki se začnejo pri ceni okoli 500 evrov.

Pri nakupu kotne garniture moramo biti odgovorni, saj je to precejšnja naložba, ki jo bomo uporabljali približno 7-8 let. Pri izbiri pravega modela je priporočljivo upoštevati nekaj meril.

Prvo merilo je ogrodje, ki je lahko izdelano iz naravnega lesa, ivernih plošč ali kombinacije teh materialov. Ogrodje iz naravnega lesa je dražje, vendar dolgotrajnejše, medtem ko se pri cenejših modelih pogosteje uporablja ogrodje iz ivernih plošč.

Drugo merilo je polnilo, pri katerem proizvajalci ponujajo izbiro med bonnel vzmetnim blokom, poliuretansko peno in lesenimi lamelami. Vsaka izbira ima svoje prednosti in slabosti, zato je priporočljivo izbrati polnilo glede na svoje želje in potrebe.

Pri izbiri kotne garniture je torej pomembno upoštevati kakovost in trajnost materialov, saj bo le tako pohištvo dolgotrajno in udobno za uporabo.

Pri izbiri kotne garniture je pomembno tudi upoštevati vrsto mehanizma preoblikovanja, ki je na voljo. Različni mehanizmi se razlikujejo v načinu odpiranja, velikosti in obliki ležišča ter vgrajenega predala za posteljnino. Eurobook, Sedaflex in Roll-out so nekateri najbolj priljubljeni mehanizmi. Pri uporabi mehanizma se kotna garnitura spremeni v prostorno ravno posteljo, ki je po velikosti primerljiva s klasično posteljo. Zložena garnitura zasede manj prostora kot postelja, kar je še posebej koristno v majhnih stanovanjih. Na voljo so tudi različne vrste oblazinjenja, vključno z naravnim usnjem, umetnim usnjem in tkaninami različnih kategorij, ki so izbrane glede na osebne preference, pogoje doma ter dolgoletne izkušnje.

Similar Posts: