Toplice so lahko dobra sprostitev ter možna dobra kondicijska pripravljenost

Toplice so lahko dobra sprostitev ter možna dobra kondicijska pripravljenost.

Za dobro sprostitev toplice nudijo številne aktivnosti na prostem, s prihodom pomladi bodo oživele kolesarske poti, v okolici Zreč. Za dober uvod je dobra izbira kolesarska pot Slovenske Konjice . Trasa je dolga trinajst kilometrov, na njej je potrebno premagati vsega sto višinskih metov za popestritev so na voljo tudi spusti. Sodi med kolesarske poti, ki nudijo pestro ponudbo ogleda številnih kulturnih znamenitosti. Staro mestno jedro Slovenskih Konjic je samo zase vredno ogleda, med zanimivostmi izstopa cerkev svetega Jurija iz štirinajstega stoletja. Med izjemne kolesarske poti toplice Zreče uvrščajo pot tudi zaradi dvorca Trebnik, ki je znan po zeliščarstvu.

Trasa te kolesarske poti poteka po slikoviti pokrajini, izkusiti pa je moč tudi traso stare ozkotirne železnice. Takih tras v Sloveniji ni ravno veliko, zato sodi pot Slovenske Konjice med izjemne kolesarske poti prav zaradi te danosti. Med posebnosti sodi tudi okolica bogata z vinogradi, najmodernejšo kletjo na Štajerskem Zlati grič. Žejni verjetno od tod ne boste odšli, le pravo mero je treba določiti za varno nadaljevanje kolesarske poti Slovenskim Konjica. Toplice za uživače nudijo srednje težko kolesarsko pot Križevec. Dolga je dvanajst kilometrov, poteka po asfaltu ter zahteva premagati skupaj sto petdeset višinskih metrov. Med pomembne točke ob poti sodi turistična kmetija Urška na Križevcu. Izhodišče so toplice Zreče, pot se nadaljuje v smeri Rogle. Predno začne kraljevski vzpon na Roglo, trasa zavije levo v smeri Loška gora. Sledi nadaljevanje na relaciji Zabork, Stranice, Križevec te povratek na izhodišče. Vse kolesarske poti je mogoče prevoziti s svojim kolesom, toplice Zreče pa nudijo tudi možnost izposoje koles ter varnostne opreme, najeti pa je mogoče tudi vodiča. Ponudba je prilagojena različnim zahtevam, kot so različni časovni termini izposoje kolesa in varnostne opreme. Podobno je mogoče vodnika za kolesarske poti najeti za večje ali manjše skupine ter različne časovne termine.

Za pohodnike, kolesarje in mnoge druge uporabnike so posebej izpostavljene planinske, turistične in kolesarske poti. Na topografski karti so posebej označene koče, bivaki – tudi s telefonsko številko.

Toplice Zreče nudijo možnost popestritev dogajanja tudi v okolici.

Similar Posts: