Računalniške novice

Stoletna vzdržljivost natisnjenih fotografij

Pri Hewlett Packardu so se nedavno pohvalili, da njihovi novi profesionalni tiskalniki izdelujejo fotografije, ki ne zbledijo celih 155 let (črnobele) oziroma 73 let (barvne). Preizkus so izvedli pri neodvisni ustanovi Wilhelm imaging research v običajnih pogojih s serijsko kartušo in tiskanjem na fotografski papir HP premium plus.

Symantec varuje v spletu

Nova družina namenskih naprav clientless VPN gateway 4400, ki jo je Symantec predstavil pred kratkim, na trg pa naj bi prišle že do konca tega meseca, omogočajo enostaven, a varen dostop do poslovnih omrežij na daljavo. Administratorjem pri tem ni treba vedno znova nameščati in skrbeti za odjemalsko programsko opremo, namenjeno navideznim zasebnim omrežjem (VPN), novost odlikuje tudi prilagodljivost potrebam posameznih uporabnikov. Vse omrežne komunikacije so zavarovane z močnim šifriranjem, uporabljena tehnologija pa uporabnikom pomaga pri odpravljanju najpogostejših ranljivih mest v omrežjih in operacijskih sistemih.

Brezplačno povečanje hitrosti dvd-zapisovalnikov

Sony electronics vse lastnikom dvd-zapisovalnikov iz družine 530 omogoča brezplačno nadgradnjo vgrajene programske opreme, s katero se hitrost zapisovanja podatkov poveča s 4-krat na 8-krat (plošče dvd-r) oziroma z 2-krat na 4-krat (plošče dvd-rw). Nadgradnja je do konca februarja na voljo na Sonyjevi spletni strani, namenjeno podpori uporabnikom.

HP prevzema

Pod okrilje Hewlett Packarda bosta v kratkem prišli podjetji Novadigm in Consera software. ki se ukvarjata z razvojem programske opreme za upravljanje z razvejanimi sistemi IT. HP z nakupom želi okrepiti in avtomatizirati programska orodja iz družine open view, saj naj bi kupcem ponudili rešitve za osrednje vodenje celotne informacijske infrastrukture, ne glede na razvejanost ali zapletenost posameznih sistemov.

tudi Sun microsystems se širi

Kealia je sorazmerno neznano ime, pa vendar v svetu razvoja mikroprocesorjev cenjeno, saj za podjetje Advanced micro devices razvija procesorje opteron. Podjetje vodi soustanovitelj Sun microsystems Andy Berchtolsheim, ki se z nameravano prodajo vrača v podjetje, ki ga je pomagal ustanoviti. Scott McNeally, drugi soustanovitelj in izvršni direktor Sun microsystems je pozdravil odločitev po njegovih besedah odličnega in talentiranega oblikovalca procesorjev na eni plošči za delovne postaje. Z novo pridobitvijo naj bi Sun začel s trženjem procesorjev opteron in se tako odmaknil od strategije, po kateri so v preteklih letih prodajali le računalnike z lastnimi procesorji ultra sparc. Prvi računalnik z dvema opteronoma so že predstavili, v naslednjem četrtletju naj bi sledila še štiriprocesorska različica

 

Similar Posts: