Razmišljanje prihodnosti

Čas dogajanja: med premorom za kosilo ali pred delovnim časom oziroma po njem. Kraj dogajanja: pisalna miza, telovadnica podjetja ali soba, prirejena tej novi modi in imenovana rebalancing room, torej »prostor za vzpostavitev ravnotežja«. Sama rekreacijska dejavnost se imenuje office massage, masaža v pisarni, pomeni pa zlitje osvežilnih, sprostitvenih in razstrupitvenih kur.

Mnogi poklici, predvsem svobodni in kreativni, so danes takšni, da brez rekreacijskih dejavnosti ne gre več, kot pravijo tisti, ki so po sili razmer pravi deloholiki, nočejo pa zanemariti svojega telesa.

V podjetjih na to novost gledajo kot na drugačno pojmovanje produktivnosti. Gianmarco Litrico, odgovoren za komuniciranje v multinacionalki H3G, ki se ukvarja s podeljevanjem telefonskih licenc UMTS“ na njenem sedežu so masaže brezplačne in po želji uslužbencev opravljene kar na pisalnih mizah “ pojasnjuje: »Na ustvarjanje dohodka zdaj gledamo drugače: tisti, ki je na delovnem mestu sproščen, več naredi.« In multinacionalka že gradi telovadnico, v vsakem nadstropju si zaposleni lahko postrežejo s svežim sadjem in že nekaj mesecev so na voljo trije maserji oziroma maserke.

Tudi druga podjetja pojmujejo masažne seanse kot nekaj, kar podjetju prinaša korist. »V zadnjih šestih mesecih imamo trikrat več klicev vodilnih menedžerjev, predvsem za šiacu, masažo, ki je možna tudi skozi srajco, ker ne zahteva posebnih maž,« pravi Alessandro Barlotti iz podjetja  EssereBenessere (Biti, dobro se počutiti), ki je v Italiji vodilno na področju fitnesa na domu. »Z multinacionalkami, ki poslujejo v duhu nove ekonomije,« razlaga Barlotti, »se dogovarjamo, da bi masažo vključili v delovne pogodbe podjetij: če jo bodo naročala v paketu, pavšalno, bodo plačala manj, v resnici pa nič, ker jim bo država te stroške priznala pri odmeri davka.«

Similar Posts: