Dvig prsi za povrnitev čvrstih in mladostnih prsi

Dvig prsi velja za precej pogost kirurški poseg. Drugo ime zanj je mastopeksija. Poseg traja približno dve do tri ure, poteka v splošni anesteziji, v domačo oskrbo pa se lahko pacientka vrne po šestih ali najkasneje po 12 urah po samem posegu. Bolniški stalež praviloma traja do dva tedna, opravljanje športnih aktivnosti pa je dovoljeno šest do osem tednov po posegu.

Po posegu lahko občutljivost prsi na dotik traja nekaj tednov. Brazgotine so prisotne okoli kolobarja ter v spodnjem delu prsi. Resnejši zapleti po posegu ali med njim pa so le redki.

Kdo je najprimernejši kandidat za dvig prsi

Dvig prsi je poseg, ki izrazito sodi na žensko intimno področje. Predvsem je pomembno, da ženska poseg opravi zaradi sebe in ne zaradi drugih. Dovolj veliko zadovoljstvo pacientk je namreč vidno le tedaj, ko se za poseg res odločijo same, obenem pa imajo seveda povsem realna pričakovanja.

Najprimernejša kandidatka za dvig oziroma korekcijo prsi je ženska, ki jo moti, da so njene prsi volumensko prazne ali spuščene. Prav tako, če ženska opaža, da so bradavice nahajajo nižje, kot bi morale biti. Najpogosteje pa se za tovrstni kirurški poseg odločajo tudi ženske, ki imajo raztegnjeno kožo prsi in povečane kolobarje ali če je ena od dojk položena nižje od druge.

Dvig prsi pa se odsvetuje, če niste zdravi, če ste noseči ali nosečnost še načrtujete, če dojite, kadite oziroma nimate realnih pričakovanj.

Dvig dojk za izboljšanje samopodobe in samozavesti.
Dvig dojk je korekcijska operacija, ki ženski lahko izboljša občutek samozavesti, ker so prsi potem spet bolj privlačne in čvrste.

Največje prednosti korekcije prsi

Korekcija prsi vam omogoča nekatere izjemne prednosti, kot so na primer:

  • dolgotrajna rešitev,
  • mehak občutek prsi na dotik,
  • naravna oblika in položaj dojk,
  • lepši izgled v kopalkah in drugih oblačilih,
  • izboljšanje samozavesti pa tudi samopodobe.

Ob tem pa naj izpostavimo tudi morebitne slabosti, ki jih prinaša dvig prsi. To so:

  • vidne so nekatere brazgotine,
  • po posegu so možne motnje občutljivosti kože prsi,
  • prisotna so tveganja, ki so povezana s samo operacijo,
  • možne so težave z dojenjem.

Z dvigom prsi do večje velikosti?

Ali dvig dojk lahko vpliva tudi na njihovo velikost? Po posegu je videti, da je volumen operiranih dojk nekoliko večji, ker so bile prej spuščene, ploske oblike ali pa izpraznjenje. V resnici pa je sam volumen nespremenjen. Pri operaciji se namreč uporabi le tkivo prsi, ki se ga kirurško preoblikuje ter dvigne.

Kako dolgo traja poseg dviga dojk in kako dolg je čas za okrevanje.

Similar Posts: