Dodajte kolagen v prahu v prehrano in ostanite mladostni

Dobro počutje se odraža tudi na vaši psihofizični sposobnosti in mladostnem videzu kože. Nekatere telesne značilnosti so sicer posledica dednosti, druge pa lahko kolagen v prahu izboljša ali vsaj omili. Vaše dobro počutje notri, se tako odraža tudi zunaj na čvrsti koži, močnih laseh in nohtih. 

Pomembna beljakovina in hrana za vezivna tkiva

Beljakovina, ki jo vnesete v telo v obliki kolagena v prahu, pomaga pri:

  • Opori in obliki kože,
  • Hrani sklepnega hrustanca, kosti in drugih tkiv,
  • Čvrstih in močnih laseh ter nohtih,
  • Elastičnosti kože,
  • Zdravju črevesja.

Pridelovanje kolagena v telesu se z leti zmanjšuje

Vaše telo sicer prideluje določeno količino kolagena, vendar se proizvodnja z leti zmanjšuje. Pomemben je dodaten vnos kolagena v prahu v vašo prehrano. Na ta način telo nahranite in preprečujete prehitro staranje. Nekatera telesa potrebujejo več hrane za mišice in kožo, kot druga. Ves postopek staranje je tudi malo odvisen od dednosti in vaše genetske zasnove. Velik del pa je posledica tudi vsakodnevnega stresa in načina prehranjevanja.

Hidrolizirano prehransko dopolnilo z večjo absorpcijo 

Na trgu obstajajo različna prehranska dopolnila v obliki žitnih ploščic, kapsul, smoothijev, čokoladnih napitkov in podobno. Dokazano najboljša varianta pa je hidroliziran kolagen v prahu, ki ima visoko stopnjo absorpcije. Zaradi posebne oblike ga telo lažje sprejme, predela in vsrka  Dodatna prednost kolagena v prahu je tudi v tem, da ga lahko brez skrbi vmešamo v različne napitke. Prehransko dopolnilo dodamo v smoothie, sok, čaj ali mlečni napitek. 

Trije prehranski kompleksi 

Prek spleta lahko kupite tri posamezne ekstrakte ali pa raje izberete kar kompleks. Kompleks vsebuje tri vrste peptidov in sicer ribji, goveji in jajčni hidroliziran kolagen. Dodano ima tudi hialuronsko kislino, ki uravnava nivo vode v tkivih. Kožo ohranja čvrsto in prožno. Deluje tudi kot lubrikant, saj hialuronska kislina suho in zgubano kožo napolni ter jo naredi bolj elastično.

Izberite dopolnilo z MSM mineralom

Pri nakupu prek spleta izberite tudi kolagen v prahu, ki vsebuje mineral lepote MSM. MSM je organsko žveplo, ki poskrbi za boljšo tvorbo in nalaganje kolagena v telesu. Mineral MSM poskrbi za sijočo in čvrsto kožo ter močne nohte in lase. Nahrani in poskrbi pa tudi za prožnost mišic. To je pomembno pri preprečevanju bolečin v sklepih zaradi obrabe hrustanca. 

Similar Posts: