Kurkuma je izredno prehransko dopolnilo

Ob vsej izbiri prehranskih dopolnil, ki jo imamo danes, je malokatero tako močno kot korkuma. Uporablja se že več tisočletij, saj blagodejno vpliva na človeško zdravje, dobro počutje ter imunski sistem. Poleg tega pa jo lahko uporabljamo tudi kot začimbo pri uživanju hrane. Že do nedavnega je bila kurkuma nedosegljiva večini sveta, dandanes pa lahko kapsule kurkume naročimo preko spleta in uživamo v pozitivnih učnikih, ki nam jih prinašajo. Večina ljudi jemlje kurkumo ravno zaradi izboljšanja prebave, zmanjšanja vnetij in pozitivnih učinkov, ki jih ima na človeški imunski sistem.

Naraven način za zmanjšanje vnetij

Večina modernih bolezni je na en ali drugačen način povezana z vnetij. Vnetja povzročijo veliko škode v našem telesu, kar odpre pot za različne komplikacije z zdravjem. Res je, da je to naraven proces v telesu, ki je namenjen uničevanju bakterij in zdravljenju, vendar težava nastane takrat, ko postane vnetje kronično.

Kapsule kurkume pa ob užitju zmanjšajo vnetja v našem telesu do te mere, da se lahko primerjajo z nekaterimi zdravili. To pomeni, da imajo izredno močne protivnetne lastnosti, ki pomagajo našemu imunskemu sistemu, da počasi prične z okrevanjem. Izredno zanimivo je, da so raziskave pokazale, da se bioaktivne substance, ki se nahajajo v korkumi, spopadejo z vnetij na molekularni ravni, kar prepreči nastanek bolezni in težav z zdravjem, ki bi sicer ostale skrite.

Preprečimo škodo, ki jo povzroči oksidacija celic

Oksidacija v telesu privede do razvoja veliko bolezni, kot tudi prehitrega staranja. K temu lahko tudi prispeva slaba prehrana, stres, premalo gibanja in druge stvari, ki slabo vplivajo na naše počutje. Kapsule korkume pa drastično povečajo kapaciteto antioksidantov v našem telesu, kar pomaga pri uničevanju prostih radikalov. Prosti atomi, ki jim pravimo tudi prosti radikali, povzročijo škodo na celicah ter so glavni povzročitelj različnih težavnih zdravstvenih stanj.

Večja mentalna ostrina in zdravje možganov

V modernem svetu je človeški um najbolj pomembno orodje za reševanje težav. Mentalno ostrino potrebujemo, da uspešno zaključimo dan, se učimo, lažje razmišljamo ipd. Za nastanek novih nevronov, ki omogočajo bolje delovanje možganov, je zadolžen poseben rastni hormon z imenom možgansko nevrotrofični faktor. 

Uživanje kapsul korkume pa nam na naraven način poveča rastni hormon v možganih. To poveča zdravje možganov in možnost tvorbe novih povezav in nevronov, ki so zadolženi za razmišljanje, spomin in druge mentalne sposobnosti.

Na spletni strani www.vegamega.it bomo našli vrhunsko ponudbo različnih naravnih produktov, ki nam bodo pomagali izboljšati naše zdravje.

Dodajte kolagen v prahu v prehrano in ostanite mladostni. Kolagen za sklepe predstavlja nujo in seveda tudi za zdrave kite, vezi … Preberi več …

Similar Posts: