Msm prah – 6 izjemnih učinkov

Msm je vse bolj priljubljeno prehransko dopolnilo, saj vsebuje biološko aktivno žveplo, ki je eno najpomembnejših hranil za ohranjanje mladostnega videza in za veliko življenjske energije. Msm prah je organska oblika žvepla, ki ji priznavamo vpliv na upočasnitev staranja in daljšo življenjsko dobo, njegovo uživanje pa je pomembno predvsem zato, ker zgolj z običajno prehrano vnašamo v telo bistveno premalo žvepla.

In na kaj vse vpliva?

1. Izboljša polt in zdravje kože

Msm prah je pomemben za proizvodnjo kolagena v telesu. Če je kolagena premalo, postane koža manj napeta in ohlapna, pojavijo se gube, prav tako pa postane koža suha in razpokana. Msm skupaj z vitaminom C bistveno prispeva k obnavljanju kože ter poskrbi za normalno tvorbo kolagena, s čemer se koža in polt bistveno izboljšata.

https://www.youtube.com/watch?v=OyNqABDbB6I

2. Msm prah izboljša fleksibilnost

Togost v sklepih in pomanjkanje gibljivosti, ki se pojavita s staranjem, predstavljata veliko težavo pri vsakdanjih aktivnostih, saj nas bistveno omejujeta. S prehranskim dodatkom msm poskrbite, da so sklepi bolj gibljivi, saj so bolj mažejo s sklepno tekočino, ta pa jih odlično nahrani.

3. Razstruplja telo

Organska oblika žvepla skrbi za naše zdravje na celični ravni, saj skrbi, da je celična stena bolj prepustna in prožna. To pomeni, da se iz celic lažje izločijo toksini in se telo na ta način lažje razstrupi, prav tako pa v celice bolj enostavno prodrejo hranilne snovi in kisik ter jih nahranijo – prav to je tista skrivnost, zaradi katere pravimo, da msm prah pomlajuje vsa tkiva, vse organe in telo v celoti.

4. Msm prah poskrbi za močnejše lase in nohte

O čudežnem žveplovem prahu pogosto govorimo tudi z imenom mineral lepote, saj ne skrbi zgolj za kožo, temveč pomaga tudi za močnejše lase in nohte. Tako kot vpliva na nastajanje kolagena, vpliva namreč tudi na nastajanje keratina. Lepši lasje in bolj čvrsti nohti se opazijo že po nekaj tednih uživanja.

5. Pospešuje odpravljanje mišičnih bolečin

Bolečine v mišicah, ki so posledica telesne vadbe, imenujemo tudi “musklfiber”. Gre za bolečine, ki nastanejo zaradi mikropoškodb v mišičnem tkivu, ki se morajo po vadbi zaceliti. Msm prah pomaga, da se iz mišic hitro po vadbi odstrani mlečna kislina, ki je stranski produkt in je nezaželena, nato pa se pospeši obnavljanje celic v mišicah – “musklfiber” se tako odpravi hitreje in mišice se bolje regenerirajo.

6. Pomaga dvigniti nivo energije

Življenjska energija oziroma vitalnost je odvisna tudi od tega, kako dobro je vaše telo nahranjeno s hranili. Ker msm prah poskrbi za učinkovito hranjenje celic, so te bolj učinkovite, telo pa ima manj dela z “nepotrebnimi” stvarmi. Veliko več energije se lahko porabi za prijetne stvari, ne pa zgolj za fiziološke procese kot je prebava.

Kurkuma 550 mg je prehransko dopolnilo v obliki kurkuma kapsul. Kurkuma je tradicionalna indijska začimba, ki svoje pozitivne učinke na telo skriva v izvlečku korenine, v kurkuminoidih. Preberi več …

Similar Posts: