Nasveti, s katerimi bo vaša spalnica lepša in bolj prijetna

Spalnica mora biti prostor dobrega počutja, saj je hkrati prostor za počitek kot ljubezensko gnezdece. Da bo s svojimi barvami, razporeditvijo in dekoracijo kar najbolj prijetno vplivala na vaše čute, smo vam pripravili nekaj povsem preprostih nasvetov.

Triki, s katerimi postane spalnica enostavno čudovita

1. Je vaša spalnica polna dekorativnih predmetov, ki pa nekako ne dajejo želenega učinka? Enemu od preprostih pravil za dekoracijo pravimo tudi “pravilo melone”. To pravi, da se je potrebno znebiti vse dekoracije, ki je manjša od velikosti melone, ter obdržati zgolj tiste dekorativne predmete, ki so večji. Tako poskrbimo, da zaradi majhnih predmetov spalnica ni videti polna kiča, temveč daje bolj eleganten in premišljen videz.

2. Ima vaša spalnica veliko ali majhno okno? Kadar je okno veliko, bo spanec slabši, zato ga zastrite z zavesami ali senčili, v sobi pa poskrbite za stene v temnejših odtenkih, ki bodo absorbirali svetlobo. Kadar je okno za vaš okus premajhno, pa naj bodo stene v svetlih odtenkih, da bo ta videti svetlejši. Pomagajte si tudi s kakšnim večjim ogledalom.

3. V spalnici je glavna postelja. Ta naj bo postavljena tako, da ni v ravni liniji z vrati v spalnico oziroma takrat, kadar stojite med vrati, ta ni neposredno pred vami. Dostop do zakonske postelje naj bo mogoč z obeh strani, prav tako naj bo ob vsaki strani nočna omarica.

4. Če želite, da bo vaša spalnica delovala toplo in domače, prekrijte parket ali laminat ob postelji s preprogo. Ta naj se na vsaki strani razteza najmanj 30, še bolje pa če kar 45 centimetrov od roba postelje – ko boste zjutraj vstali, boste tako noge gotovo položili na mehko, pa tudi videz bo tako najboljši.

5. Vsak prostor je videti lepši, če se v njem nahaja tudi kakšna zelena rastlina, in spalnica ni izjema. Izbirajte med rastlinami, ki so znane po tem, da zelo dobro skrbijo za kakovost zraka, na primer taščin jezik.

6. Želite, da bi imela vaša spalnica na steni kakšno zanimivo umetniško delo? Naj ne bo preveč zanimivo! Izberite fotografije ali slike, ki so pomirjujoče tako v barvah kot motivih. Črno bela fotografija čudovitega drevesa vas lahko pomiri, eksplozija karnevalskih barv pa ne.

Spalnica terja občutek varnosti

Kadar spimo, smo zelo ranljivi, zato je naše telo podzavestno pozorno na vsako nevarnost. V spalnici naj ne bo ostrih predmetov, pohištvo naj nima ostrih robov, nikoli ničesar ne obesite nad vzglavje, če vas to pomirja, pa ob odhodu v posteljo zaprite tudi vrata spalnice.

Da vam bo vaša čudovita spalnica nudila tudi zares kvaliteten in regenerativen spanec, za kar je najbolj namenjena, morate razmisliti tudi o menjavi svoje vzmetnice, kajti vzmetnice po več letih uporabe izgubljajo na svoji funkcionalnosti

Similar Posts: