Za lepši izgled spletne strani

Pri izdelavi spletne strani se pri vstavljanju vsebine pogosto zgodi, da je stran videti ne prav lepa, deluje pa popolnoma neprofesionalno. Čeprav niste profesionalni oblikovalec za spletne strani, lahko izdelate lepo spletno stran, a pri tem morate upoštevati nekaj pomembnih dejavnikov. 

Sicer pa je najbolje, da je izdelava spletnih strani prepuščena kar strokovnjakom, ki vam bodo tudi po izdelavi ves čas stali ob strani z nasveti in pomočjo na daljavo. 

Vstavljanje profesionalnih fotografij in grafik 

Sodobni fotoaparati in telefoni omogočajo lepe fotografije. Te lahko s pomočjo nekaterih programov še dodatno obdelate. Kljub temu bodo razlike med vašimi fotografijami in fotografijami profesionalnega fotografa zelo očitne. Priporočamo vam, da si pri izdelavi spletne strani vsaj za vstopno stran poiščete ter kupite nekaj profesionalnih fotografij. 

Veliko spletnih strani ponuja več milijonov plačljivih slik, zato pri izbiri ne boste imeli večjih težav. Cene zanje pa so zelo različne. Cena za sliko je obratno sorazmerna z velikostjo paketa, ki ga zakupite. Nekateri portali vam ponujajo tudi brezplačne fotografije. Čeprav je na teh mestih izbire veliko manj, boste tudi tu zagotovo nekaj fotografij našli zase. 

A preden sliko kupite oziroma prenesete, ne pozabite preveriti še licence oziroma pogoje za uporabo slik. Nekatere od licenc omejujejo le preprodajo slik, pri drugih pa, na primer, slik ne smete uporabljati za tisk na svoje promocijske materiale. 

Preglednejša spletna stran 

Izdelava spletne strani bo še uspešnejša z uporabo ustreznih ikon in manjših grafik. Za vsako storitev, ki jo želite javnosti predstaviti na svoji spletni strani, poiščite primerno ikono oziroma ilustracijo. Izbrane ikone vedno uporabljajte, ko omenjate določene storitve. 

Če želite izpostaviti prednosti svojih izdelkov, poiščite grafično ponazoritev prednosti. Vsebino boste na ta način naredili velik razumljivejšo. 

Primerne ilustracije boste lahko ponovno našli na določenih spletnih straneh. Večji ponudniki vam omogočajo iskanje ilustracij ali pa vektorskih slik. 

Dodaten razmik med odstavki besedila 

Če ste pri izdelavi spletne strani v dilemi, ali med odstavke vriniti eno ali dve prazni vrstici, raje vrinite kar tri. Pustite, da vaša spletna stran zadiha. Pri vnosu vsebine se namreč zelo pogosto zgodi, da ljudje pozabljajo dodati razmike. 

Izjemno pomembno je tudi, da imajo slike, gumbi ter drugi grafični elementi okoli sebe prazen prostor. 

Similar Posts: