Različne konfiguracije strežnika za našo spletno stran

Vsi se lahko strinjamo, da je izbira domene morda najtežji korak pri izdelavi svoje spletne strani. Temu je tako, saj je iz dneva v dan več spletni strani v obstoju. To pa zniža količino domen, ki so nam na razpolago. Poleg tega pa mora biti ime kreativno in brez težavno si za zapomniti. Veliko ljudi pa spregleda drug pomemben korak, ki pa je web hosting. Tukaj moramo biti previdni pri izbiri, saj se lahko hitro uštejemo. V tem članku pa si bomo pobliže ogledali najbolj pogoste načine hostinga oziroma gostovanja.

Web hosting
Zelo pogost način web hosting ja preko deljenega strežnika.

Kaj točno je gostovanje?

Vsaka spletna stran potrebuje web hosting. Tega predstavlja strežnik, ki hrani vse podatke naše spletne strani. Ti podatki so HTML, CSS in druga koda. Obenem pa so na strežniku tudi video in avdio datoteke, kot tudi teksti in drug virtualen material. Lahko bi rekli, da je strežnik velik računalnik, ki ima samo en namen. Ta namen pa je gostovanje naše celotne spletne strani. Te računalniki imajo veliko moč pasovne širine, procesorja ter pomnilnika. Tako je možno, da uporablja en strežnik tudi več deset, sto ali tisoč lastnikov spletnih strani hkrati.

Web hosting za nezahtevne

Zelo pogost način web hosting ja preko deljenega strežnika. V tem načinu gostovanja si deli sam strežnik mnogo različnih uporabnikov. To je cenovno zanemarljivo za vzdrževanje, vendar ima tudi nekaj slabosti. Ker sam sistem uporablja veliko uporabnikov, lahko pride do občasnih zaustavitev in drugih tehničnih težav z našo spletno stranjo. Tak način hostinga je priporočljiv za nezahtevne uporabnike, kot so manjše spletne trgovine, forumi in drugi nezahtevni projekti.

VPS strežniki so vedno bolj popularni

Zadnja leta je možno opaziti vedno večjo rabo VPS web hostinga. To predstavlja veliko rešitev za podjetja, ki potrebujejo prilagodljiv način poganjanja svojih spletnih strani. VPS hosting ima tri glavne prednosti, ki pa so:

Večja varnost uporabnika

VPS način gostovanja ima mnogo varnostnih plasti. Tako je vsakemu uporabniku dodan svoj virtualni operacijski sistem. Tega pa je možno spreminjati in prilagajati svojim potrebam. Tudi, če hekerji vdrejo na sam strežnik, je zelo majhna možnost, da bi prešli varnostne protokole našega VPS strežnika.

Uporaba nestandardizirane spletne kode

Uporaba nestandardizirane spletne kode nam morda pride velikokrat prav. Tako lahko preizkusimo edinstveno kodo na svojem delu strežnika, ne da bi pri tem motili drugih uporabnikov.

Možnost razširitve zmogljivost strežnika

VPS je odličen način za poganjanje spletnih strani, ki imajo porast števila uporabnikov. Tak paket web hostinga nam omogoča, da povečamo prostor, pasovno širino, moč procesorjev in druge lastnosti našega strežnika.

Hosting za najzahtevnejše

Zadnja oblika popularnega načina gostovanja pa je namensko. V tem primeru najamemo cel strežnik samo in izključno za našo uporabo. To pa je primerno za spletne strani, ki gostijo velike količine podatkov in imajo ogromen obisk.

Odlične pakete web hostinga in izbiro domen z različnimi končnicami lahko zasledimo pri podjetju studio4web. Na omenjenem naslovu lahko izbiramo med lokalnimi ter svetovnimi domenami. Poleg tega pa lahko obenem tudi zakupimo vrhunsko gostovanje.

Similar Posts: