Vas zanima registracija domene

Če ste v svet spletnih strani prišli povsem na novo oziroma kot začetnik, najverjetneje še niste povsem prepričani o poteku celotnega procesa od nastanka do uporabe spletne strani. Ne glede na to, v kakšne namene boste uporabljali svojo spletno stran, je pri izdelavi nujno potrebna tudi registracija domene.

Ne ustrašite se registracije domene

Spletna domena je domači url naslov vaše spletne strani. To je torej naslov, na katerem vas bodo lahko našli uporabniki spleta. Domena vsebuje ime in končnico. Ime domene si lahko izberete sami, končnice so določene že vnaprej. Pri izbiri domenskega imena pazite le na to, da ime še ni uporabljeno.

Po izbiri imena in končnice domene je čas za registracijo

Registracija domene je potrebna takoj za tem, ko si izberete ustrezno domensko ime ter končnico. Za samo registracijo ne boste potrebovali prav nobenega predznanja in ne nazadnje niti ne prav veliko časa. Potrebno bo namreč opraviti samo nekaj obveznih klikov ter tipkanja. Vpisati boste morali nekaj svojih osebnih podatkov.

Ko boste po registraciji domene opravili plačilo, bo domena postala vaša last. A to bo veljajo le do datuma, do katerega jo boste zakupili. Če boste domeno želeli uporabljati še po izteku zakupa, jo boste morali podaljšati oziroma potrebna bo ponovna registracija domene.

Čas za ponovno registracijo domene

Datum nakupa domene si nekaj skrbno zapišite. Svojo domeno boste morali namreč podaljšati že pred samim potekom. Vendar pa vas bo na to opozoril vsak dober registrator, ki mu za svoje stranke ni vseeno. Ta vas bo pravočasno opozoril oziroma obvestil, da bo vaša domena kmalu potekla.

Imeli boste dovolj časa na razpolago, da premislite o tem, ali domeno sploh še potrebujete. Če da, potem vas torej ponovno čaka registracija domene.

Poiščite ustreznega registratorja domene

Domeno boste registrirali takoj za tem, ko si boste našli tudi ustreznega registratorja. Na voljo vam jih je kar nekaj, njihove ponudbe lahko že sedaj preverite na spletu. Ker se med seboj ne nazadnje razlikujejo tudi po ceni, temeljiteje preverite, zakaj je temu tako.

Dober registrator je znan tudi po tem, da se na vsako spletno pošto ali telefonski klic hitro odzove oziroma da je ažuren.

Similar Posts: