Ne ustrašite se registracije domene

registracija domene

Kaj je registracija domene, verjetno ne veste, a ko se boste želeli javnosti predstaviti tudi na spletu, vas bo takšna storitev še kako zelo zanimala. K sreči je njen postopek precej preprost, saj ne potrebujete nobenega predznanja. Domenska registracija je opravljena v le nekaj korakih in to v relativno kratkem času.

Seveda se boste morali vseeno pred registracijo domene pozanimati o številnih pojmih, ki so tudi sicer povezani z izdelavo vaše nove spletne strani. Med drugim vam bo moralo biti povsem jasno, kaj je to domena, kaj domenska končnica, kako izbrati gostovanje spletne strani, SSL certifikat.

Izbira domenskega imena in končnice

Še preden bo na vrsti registracija domene, se boste morali seveda odločiti za primerno domensko ime, prav tako za domensko končnico. Za takšno nalogo si kar vzemite čas. Pametno se je posvetovati tudi s kakšnim strokovnjakom o tem, kakšna izbira imena domene bi za vas oziroma vaše storitve ali pa izdelke prišla v poštev. Z njim se pogovorite tudi o izbiri primerne domenske končnice.

Morda si boste izbrali posrečeno domensko ime. Kaj kmalu zatem pa boste ugotovili, da je izbrana domena oziroma ime že zasedeno. V tem primeru si boste morali pred registracijo domene izbrati drugo ime. Sicer pa zasedenost domene vedno lahko kar sproti preverjate s pomočjo spleta.

Najtežji del pri registraciji domene

Če bi strokovnjake s področja izdelovanja spletnih strani vprašali, kaj je najtežji del, ki ga od vas zahteva registracija domene, bi verjetno vsi odgovorili, da je to izbira imena za domeno. Ključno je, da je glavni del domene čim bolj zanimiv pa tudi izviren. Njegova dolžina ne bi smela presegati več kot 12 znakov. Pametno se je izogibati zlasti šumnikom in pomišljajem. Sicer pa z domenskim imenom v nobenem primeru ne smete kršiti avtorskih pravic. To v praksi pomeni, da na primer ne smete uporabiti imena druge blagovne znamke.

Kako poiskati novo ime domene?

Registracija domene torej od vas med drugim zahteva ime za domeno. To naj se nanaša na vaše podjetje oziroma na dejavnost, s katero se ukvarjate. Seveda je ime domene lahko tudi povsem nepovezano z vašimi storitvami izdelki, če menite, da bo vseeno dobro prijelo oziroma bo v prihodnosti postalo prepoznavno.

Similar Posts: