Najem strežnika za poslovne namene

Strežnik potrebujemo za vse spletne vsebine, ki jih želimo prikazati na naši spletni strani. To so lahko HTML dokumenti, slike, videi itd. Vse to nam omogoča najem strežnika, ki je najpomembnejši element pri vzpostavitve spletne strani. Kakšen strežnik bomo najeli je odvisno od naših trenutnih potreb in kako pričakujemo, da se naš posel razvijal v prihodnosti. Lahko, da bomo potrebovali več prostora, hitrejši prenos podatkov ali celo več strežnikov.

Response code: 0;

Kako najem poteka?

Kje lahko pridobimo strežnik za naše poslovne namene? Najem strežnika potek pri samem ponudniku web hostinga. Tam si lahko izberemo vrsto gostovanja, SSL certifikat in dodatne storitve, kot je ime domene, dodatna pomoč pri vzpostavitve spletne strani, izdelava spletne strani itd.

Za potrebe večjih podjetij je osebni razgovor za potrebe naše spletne strani najbolj priporočljiv. Najem strežnika pomeni, da smo zakupili prostor, kjer bo naša spletna stran tako rekoč »živela«.

VPS strežnik odlična izbira za vse, ki potrebujejo fleksibilnost

Vrste gostovanja

Ker obstaja veliko različnih potreb po gostovanju, poznamo različne strežnika in načine samega gostovanja. Načeloma obstajajo štirje različne vrste gostovanja:

 • VPS gostovanja
  Najem VPS (Virtual Private Server) je trenutno najbolj popularna opcija za majhne in srednje projekte. Tak strežnik si lahko popolnoma prilagajamo našim potrebam kratkoročno in dolgoročno.
 • Namensko gostovanje
  Tak strežnik je mišljen za podjetja, ki želijo maksimalno kontrolo nad delovanjem in vsebino svoje spletne strani.
 • Deljeno gostovanje
  Stroški za najem deljenega gostovanja so zanemarljivi in priporočeni za začetne projekte in start-up podjetja. V tem primeru si strežnik in njegova sredstva delimo z mnogimi drugimi uporabniki.
 • Gostovanje v oblaku
  Najnovejša vrsta gostovanja, ko najamemo strežnik(e) v oblaku smo pripravljeni na visoke obremenitve naše spletne strani. Naša spletna stran bo gostovana na večih spletnih strežnikih, ki bodo skupno delovali, da bodo pokrili obremenitve visokega obiska.

Kje lahko poiščem gostovanje?

Da bi poiskali ponudnika gostovanja lahko v naš najljubši iskalnik vpišemo »najem strežnika« in izpisale se nam bodo spletne strani podjetij, ki ponujajo storitve gostovanja. Ob najemu samega gostovanja bomo potrebovali tudi domeno. Če domene še nimamo, jo lahko kupimo pri podjetju od katerega želimo najeti strežnik.

Za večje projekte se je potrebno posvetovati v živo ali po telefonu, da bi najbolje predstavili naše potrebe za najem strežnika.

Sistem NAS Synology. S pomočjo NAS sistema Synology lahko nastavite enostaven in učinkovit dostop do vaših datotek. Preberite več …

Similar Posts: