Sam preveri domeno pri ponudniku in jo zakupi

V kolikor razmišljaš o vzpostavitvi lastne spletne strani, najprej preveri domeno in jo zakupi, preden jo konkurenca. Veliko podjetij se odloči za zakup različnih izpeljank naziva domene, saj tako prepreči, da bi se konkurenca polastila naziva in lansirala podobno blagovno znamko.

Preveri domeno
V kolikor razmišljaš o vzpostavitvi lastne spletne strani, najprej preveri domeno in jo zakupi

Investiraj v svojo blagovno znamko

Dejstvo je, da velika podjetja vlagajo veliko denarja v to, da nekdo zanje preveri domeno, jo zakupi in prehiti konkurenco. Razpoložljivost domene sicer lahko preveriš na brskalniku, kamor vtipkaš naziv spletne strani in upaš, da ne bo zadetkov. Še lažje pa je, če preveriš domeno pri ponudniku gostovanja. Na ta način ne boš izgubljal nepotrebnega časa in boš prehitel konkurenco.

Prepusti registracijo domene ponudnikom gostovanja

Ponudnik spletnega gostovanja omogoča registracijo prek 2000 različnih domenskih končnic. Tako lahko hitro in enostavno vstopiš na tržišča po različnih državah. Vsa odgovornost tako leži na gostitelju, kar ti omogoča, da svoj čas nameniš vsebini spletne strani. 

Odlike dobrega ponudnika spletnega gostovanja

Dober ponudnik spletnega gostovanja je ves čas dosegljiv. V primeru, da imaš spletno stran v katero vdrejo tretje osebe, bo dober ponudnik spletnega gostovanja preprečil nadaljnje vdore ter zaščitil tvojo stran. Zaradi rednega varnostnega kopiranja tudi ne bo prišlo do izgube vsebine ali podatkov strank. Prav tako pa bo dober ponudnik poskrbel tudi za:

  • Hitro preverjanje domen, skupaj z registracijo,
  • Opozarjanje pred potekom naročnine,
  • Vsakodnevno podporo in pomoč,
  • Različne vrste gostovanj in enostavno prehajanje med paketi,
  • Oblačne storitve za sistemske integratorje, agencije in podjetja,
  • SSL certifikat za enkripcijo podatkov,
  • Celostno storitev postavitve, gostovanja in oglaševanja.

Zaščiti svojo blagovno znamko na spletu

Poleg tega, da bo spletno mesto bolj razvidno in višje pozicionirano na Googlu, registracija domene poskrbi za zaščito blagovne znamke. Pomembno je, da zgradiš svojo bazo strank, ki se bodo vedno znova vračale na tvojo spletno stran. Pri tem ne sme prihajati do pomote in prehajanja h konkurenci zaradi enakega naziva spletne strani, a z drugo domensko končnico. V kolikor želiš hitro uspeti, preveri domeno in poskrbi za zakup različnih končnic. Na dolgi rok boš tako zaščitil svojo blagovno znamko ter preprečil konkurenci, da ti odvzame stranke. Najpogosteje v Sloveniji izbiramo končnice .si, .com in .net. Ponudniki omogočajo izbiro med 2000 različnimi končnicami. Pomembno je, da zakupiš vsaj tri najpogostejše, saj tako zaščitiš svojo znamko.

Similar Posts: