Gostovanje spletnih strani na tujih strežnikih

V današnjih časih je le malokdo, ki svoje podjetje vodi brez spletne strani ali spletne trgovine. Skoraj vsako podjetje mora za svoje delovanje imeti vsaj osnovno spletno stran z nekaj splošnimi informacijami ali referencami. Večina podjetji omogoča strankam vpogled v pomembnejše informacije preko spletne strani.
Na voljo so vam opisi produktov, ključni podatki in cene izdelkov.

Podatki, ki jih dobite na spletnih straneh so zelo raznovrstni. En korak dlje v digitalizaciji posla predstavljajo spletne trgovine. Nekaj izkušenj z njimi imam tudi sama. Ker je v Sloveniji razmeroma majhen trg, se mnogo podjetnikov odloči za širitev v tujino. Prav zato je potrebno razmisliti tudi o gostovanju spletnih strani na tujih strežnikih. Kot primer lahko navedem web hosting na Hrvaškem, ki ga je pred kratkim izbral znanec.

Primer hrvaškega web hostinga

Na splošno je pohvalil izbiro ponudnika na Hrvaškem, ki je zagotovil vso podporo pri tem procesu. Pomagali so mu že v postopku registracije domene in nato dalje. Dobro je izbrati ponudnika, ki zagotavlja strankam celovito podporo. Še posebej je priporočljivo izbrati ponudnika, ki svetuje o vseh storitvah za določeno področje – npr. na območje Hrvaške.

Velja neko nenapisano pravilo med ponudniki spletnih strani. Običajno spletna stran gostuje na strežniku, lociranem v isti državi kot je publika spletne strani. Na primer, spletna trgovina za hrvaški trg ima web hosting na Hrvaškem. Spletna stran, ki se ukvarja z izključno madžarskimi produkti, pa ima gostovanje urejeno na Madžarskem.

Kaj pa tuji predpisi?

Ponudnik spletnega gostovanja običajno lahko ustreže tudi drugim potrebam stranke. V mislih je potrebno imeti, da so predpisi v različnih državah različni. Kljub delovanju znotraj Evropske unije, predpisi niso nujno v vseh državah enaki.

Cene za web hosting na Hrvaškem so zelo različne. Priporočamo dobro preveritev razmer na trgu. Le tako se boste lahko odločili za najboljšega ponudnika glede na ceno in kakovost storitev. Pri hrvaškem web hostingu torej izberite takšnega ponudnika, ki vam zagotovi tudi svetovanje. Le tako boste lahko brezskrbno svoje delo opravili najbolj ekonomično.

Similar Posts: