Prednosti uporabe shranjevanja podatkov preko mreže

Dandanes je tako, da ima vsak posameznik shranjenih veliko informacij v digitalni obliki. Tako imamo morda trdi disk ali SSD, na katerem hranimo slike, muziko, inštalacijske datoteke za programe ipd. Vse to pa zavzame veliko prostora. Poleg tega pa omenjene podatke in drugo digitalno vsebino lahko hitro izgubimo, če se nam okvari namizni računalnik ali prenosnik. To je tudi razlog, da je uporaba NAS Synology sistema idealna rešitev, če potrebujemo neodvisen prostor za shranjevanje informacij doma ali v podjetju.

Kaj je sistem NAS Synology?

Shranjevanje podatkov na omrežne diske, ki so neodvisni od računalnika, je velika prednost za mnoga mala in velika podjetja. NAS Synology je naprava v katero lahko namestimo več trdih diskov ali SSD-jev. Samo napravo pa lahko z domačim ali poslovnim omrežjem povežemo preko fizične ali brezžične povezave. Do NAS sistema pa lahko dostopamo preko vsake naprave, ki se lahko poveže na domače omrežje. To pa je odlična rešitev, če bi radi imeli shranjene podatke na omrežnem disku, ki so vedno na voljo in neodvisni od vseh računalnikov v omrežju.

NAS Synology sistem bo dodal veliko dodatnega prostora v naše omrežje.

V sam sistem NAS lahko namestimo od 2-5 in več trdih diskov. Tako si lahko zagotovimo ogromno kapaciteto shranjevanja, ki dosega tudi več deset ali sto terabajtov. To pa je odlična rešitev za domače uporabnike kot tudi podjetja.

Več prostora za vse pomembne podatke

NAS Synology sistem bo dodal veliko dodatnega prostora v naše omrežje. Ta prostor pa bomo lahko uporabili za shranjevanje različnih podatkov. To je še posebej uporabno, če si lastimo prenosnik. Prenosniki imajo dokaj omejeno količino vgrajenega prostora. Poleg tega pa jih je tudi težje nadgraditi, saj v veliki večini primerov nimajo dovolj notranjega prostora za dodaten trdi disk ali SSD.

Pri uporabi NAS sistema bomo imeli skupno kapaciteto vseh diskov, ki jih vanj vgradimo, na voljo. Tako z majhno investicijo lahko močno povečamo prostor za shranjevanje vseh možnih digitalnih vsebin.

Lažja in bolj varna organizacija podatkov

Skoraj vsakemu izmed nas se je že zgodilo, da smo morali nek pomemben dokument shraniti nekam na varno. Tako se je morda znašel na prenosniku, namiznem računalniku, USB ključu ter drugih računalniških napravah. Tako imamo občutljiv dokument shranjen na več napravah hkrati. To pa je mogoče priročno, ni pa varno. NAS Synology pa nam omogoča, da imamo vse podatke shranjene in dostopne na enem mestu.

Določene diske in datoteke pa lahko tudi zaklenemo. Tako bomo imeli dostop do njih samo uporabniki z uporabniškim imenom in geslom. 

Podatki shranjeni v osebnem oblaku

Priročnost podatkov shranjenih v oblaku je neizmerna. NAS Synology naprava podpira možnost, da dostopamo do nje tudi izven domačega omrežja. Tako lahko hitro presnamemo ali naložimo podatke, ki so za nas ključni. Celotna povezava pa je zavarovana z vrhunsko enkripcijo, uporabniškim imenom ter geslom. Tako bomo lahko uporabljali našo NAS napravo brez skrbi, tudi ko bomo zdoma.

Priročnost neodvisne shrambe podatkov je ključna za mnoge ljudi. To je tudi razlog, da je uporaba NAS sistema v zadnjih letih močno narasla pri domačih in poslovnih uporabnikih. 

Na naslovu www.anni.si lahko zasledimo vrhunske računalniške komponente, kot tudi veliko izbiro Synology NAS sistemov za rabo doma in v podjetjih.

Preberite si še članek o kloniranju diska.

Similar Posts: