Kloniranje diska doma in v podjetju

Dandanes hranimo ogromne količine podatkov na našem trdem disku. To so lahko družinske slike, finančna poročila ter razna druga digitalna vsebina. Dejstvo pa je, da so te podatki nenadomestljivi v večini primerov. Težave nastanejo takrat, ko pride čas, da zamenjamo računalnik ali nadgradimo obstoječo strojno opremo. Takrat lahko hitro izgubimo vse pomembne informacije na naših spominskih medijih. Kloniranje diskov nas reši iz te zagate, saj premesti vso vsebino z enega diska na drugega. Tako lahko nadgradimo kapaciteto diskov, SSD-jev in drugih spominskih medijev, brez da bi izgubili dostop do naših podatkov.

Naredimo varnostno kopijo operacijskega sistema

Veliko uporabnikov nikoli ne naredi pomožnih kopij svojega računalnika. Tako se ob napadu virusa, okvare strojne opreme ali napake programa hitro zgodi, da ne morejo uporabljati svojega računalnika. Kloniranje trdega diska pa nam omogoča, da izdelamo točno enako kopijo trenutnega SSD-ja ali diska, operacijskega sistema in programov. V primeru nezgode imamo tako vedno dodatno kopijo, ki jo lahko uporabimo, če nam računalnik onesposobi virus ali strojna okvara spominskega medija.

Nadgradnja na SSD

Dandanes postajo trdi diski dokaj zastareli, kar se tiče hitrosti delovanja. Imajo pa veliko kapaciteto, kar jih naredi odlične za shranjevanje podatkov. Kopiranje in snemanje podatkov lahko za mnogokrat izboljšamo, če namestimo svoj operacijski sistem na SSD. Če imamo že delujoč računalnik, ki uporablja trdi disk, bi morali premestiti na roko vse podatke na SSD. Tako pa lahko preprosto kloniramo trenutni trdi disk na SSD, brez da bi ponovno morali nameščati vse programe, operacijski sistem, e-poštne račune ipd. 

Namestitve sistema na več računalnikov

V podjetnem okolju se velikokrat zgodi, da več ljudi uporablja računalnike enake konfiguracije. Skoraj nesmiselno bi bilo, da bi nekdo moral na vsako napravo nameščati enake programe, sistem in druge stvari, če pa lahko to storimo s kloniranjem diskov. Dovolj je, da vse opravimo na enem računalniku, potem pa kloniramo disk in ga presnamemo na druge računalnike. To nam omogoča, da lahko hitro usposobimo tudi po več sistemov hkrati, brez da bi se morali vsakemu posebej posvečati.

Nakup novega računalnika

Vedno pride čas, ko je potrebno nadgraditi obstoječ prenosnik ali drug računalnik. Pri tem bomo seveda izgubili vse podatke, če jih prej ne presnamemo na USB ključ ali prenosni disk. Najlažje pa je, če kloniramo obstoječe diske, ter jih vgradimo v nov računalnik. Tako si zagotovimo, da bomo imeli vse informacije, ki so bile na prejšnjem sistemu.

Vrhunske strokovnjake za računalniško diagnostiko, reševanje podatkov in kloniranje spominskih medijev pa lahko najdemo na spletni strani www.xn--reevanjepodatkov-med.com.

Dva razloga za izgubo podatkov iz diska. Računalniški trdi diski so izjemni, a hkrati krhki deli strojne opreme, zato ni čudno, da se od vseh računalniških komponent najpogosteje kvarijo in skrbijo za slabo voljo uporabnikov. Preberi več …

Similar Posts: