Sončna očala z dioptrijo so idealna rešitev za aktivnosti na prostem

Če imate težave z dioptrijo, potem se zagotovo spopadate s težavami s soncem, ki se pojavijo v primeru različnih aktivnosti na prostem. Nekateri poiščejo rešitev svojega problema v lečah v kombinaciji s sončnimi očali, medtem ko se drugi raje odločijo za sončna očala z dioptrijo.

Kadar govorimo o sončnih očalih z dioptrijo, imamo v mislih korekcijska očala z ukrivljenimi stekli, ki so tudi bolj zaprta. Na ta način nudijo boljšo zaščito pred nevarno UV svetlobo, bleščanjem, vetrom in še marsičem, saj so oči zaščitene od spredaj, z vrha in od strani.

Sončna očala z dioptrijo imajo ukrivljena stekla z dioptrijo

Ker sončna očala z dioptrijo najpogosteje uporabljamo za športne aktivnosti in tudi po izgledu popolnoma spominjajo nanje, boste zasledili tudi izraz športna očala z dioptrijo. To pa ne pomeni, da so uporabna zgolj za športne aktivnosti, ampak jih lahko uporabljate tudi za druge aktivnosti.

Za sončna očala z dioptrijo so tako primerna posebna športna stekla, v katere se vgradi dioptrija. Takšna očalna stekla so posebej prilagojena za ukrivljenje okvire in jih ponuja le nekaj proizvajalcev očalnih stekel.

Za športna očala z dioptrijo je potreben pregled vida

Športna očala z dioptrijo vključujejo individualen izračun dioptrije, ki je odvisen od vsakega posameznika. Pri tem je pomemben tudi naklon okvirja in zenična razdalja posameznika. Predno želimo naročiti sončna očala, ki imajo dioptrijo, je zato potreben natančen pregled vida pri enem izmed optikov.

Za podrobno meritev očesnih podatkov je potrebna velika natančnost po kateri slovi tudi mojoptik.si. Rezultat so individualna sončna očala z dioptrijo, ki so narejena posebej za vas in vam bodo omogočila oster vid na vse razdalje.

Izbirate lahko med polarizacijskimi ali fotoobčutljivimi očalnimi stekli

Med sončnimi očali z dioptrijo lahko izbirate tista s polarizacijskimi stekli ali pa tista s fotoobčutljivimi stekli. Polarizacijsko steklo ne prepušča svetlobe, ki se odbija od površin in jo najpogosteje opazimo kot bleščanje.

Fotoobčutljiva očalna stekla pa so v notranjem prostoru svetla in brezbarvna, potem pa ko z njimi pridemo na svetlobo, stekla potemnijo kot pri sončnih očalih. Jakost zatemnitve je zelo različna in je odvisna od količine UV svetlobe v zraku.

Similar Posts: