Kaj omogoča čisto vetrobransko steklo za avto?

vetrobransko steklo za avto

Avtomobilska stekla nas med vožnjo učinkovito ščitijo pred najrazličnejšimi zunanjimi vplivi iz okolja. Obenem takšni deli za avto zagotavljajo vidljivost in nadzor nad dogajanjem okoli nas. Pri tem ima ključno vlogo seveda vetrobransko steklo za avto, seveda so pomembna tudi stranska in zadnja stranska stekla. Vožnja brez njih bi bila zahtevnejša, naporna in seveda precej bolj nevarna.

Da se lahko pri upravljanju z vozilom čim bolje zanašamo na svoj vid, je ključno, da so vsa stekla na avtu popolna. In kako na dovolj učinkovit način poskrbeti, da je vetrobransko steklo na jeklenem konjičku tudi v zimskem času, ko so razmere najzahtevnejše, povsem brezhibno?

Ključne naloge vetrobranskega avto stekla

Za sodobna prednja stekla je značilno, da olajšajo vožnjo. Dobro namreč poskrbijo za zmanjševanje odseva svetlobe sonca in svetlobe žarometov, ki jo oddajajo nasproti vozeča vozila. Avtomobilska vetrobranska stekla so pogosto opremljena s senzorjem za dež. Ta odlično poskrbi za samodejno vključitev brisalcev.

Avtomobilska vetrobranska stekla
Avtomobilska vetrobranska stekla so pogosto opremljena s senzorjem za dež, ki samodejno vključi brisalce.

Prav tako ima vetrobransko steklo za avto lahko še senzor za dan/noč in senzor za aktivne žaromete. Senzor za dan/noč poskrbi tudi za prilagoditev vzvratnega ogledala, senzor za aktivne žaromete pa poskrbi za avtomatsko preklapljanje med dolgimi ter kratkimi lučmi.

Čiščenje avto vetrobranskega stekla

Če želimo, da je vidnost vetrobranskega stekla na avtomobilu povsem jasna tudi v zimskem času, je ključno, da steklo pred potjo temeljito očistimo. Kadar se na njem med vožnjo nabere umazanija, je najpametneje, da se primerno ustavimo in jo s stekla natančno odstranimo. To lahko najlaže naredimo kar na prvi bencinski postaji.

Kako očistiti avtomobilsko vetrobransko steklo zunaj in znotraj?

Pri čiščenju avto stekel uporabljamo posebne tekočine za čiščenje stekel. Njihov nivo je treba ves čas preverjati, prav tako v zimskem času ne smemo tekočine redčiti z vodo. V nasprotnem primeru steklo ne bo kos nizkim temperaturam. Dobro je, da poskrbimo za brezhibne metlice brisalcev. S tem omogočimo, da nam med vožnjo niti dež niti sneg ne povzročata večjih težav. Metlice na brisalcih vozila morajo delovati povsem gladko in brez kakršnega koli škripanja. Brez zatikanja morajo drseti po vetrobranskem steklu. Brisalcev za avto nikoli ne smemo uporabiti za odstranjevanje snega in ledu s prednje šipe vozila. Sneg je potrebno odstraniti s pomočjo metlice za sneg.

Similar Posts: