Rabljeni, tehnično obnovljeni računalniki so dobra izbira za vsakodnevno uporabo

Pri nakupu računalnika se velikokrat srečamo s dilemo, kateri računalnik izbrati. Če potrebujemo računalnik za vsakodnevno uporabo, kot je brskanje po internetu, gledanje filmov, uporaba pisarniških programov in elektronske pošte, so rabljeni, tehnično obnovljeni računalniki s serijsko garancijo lahko dobra izbira. Pri nakupu je pomembno upoštevati zmogljivosti procesorja in grafične kartice, sistemski pomnilnik, kakovost zaslona, tipkovnice in vzdržljivost baterije.

Prihranimo lahko tudi pri dodatnem nakupu operacijskega sistema, saj so rabljeni računalniki že opremljeni z licenčnimi nalepkami. Če se znajdemo v dilemi pri izbiri računalnika, se lahko obrnemo na strokovnjake podjetja, ki nam bodo z veseljem pomagali. Več si lahko preberete na naslovu: https://applerefurbished.eu/slovenija/.

Z nakupom obnovljenega računalnika lahko pomagate zmanjšati količino elektronskih odpadkov.

Prednosti poslovnih računalnikov

Poslovni računalniki so ustvarjeni za intenzivno uporabo, zato imajo veliko prednosti pred široko-potrošniškimi računalniki. Najprej, zagotavljajo večjo zmogljivost in zanesljivost, saj so opremljeni z učinkovitejšimi hladilnimi sistemi, vzdržljivejšimi baterijami in močnejšimi komponentami. To je pomembno za poslovne uporabnike, ki potrebujejo zanesljive naprave, sposobne premagati zahtevnejše naloge.

Drugič, poslovni računalniki zagotavljajo vrsto tehnoloških nadgradenj. Za poslovno rabo se uporabljajo zahtevnejši programi, ki zahtevajo večjo količino RAM-a, zmogljivejše grafične kartice itd. Poleg tega je pomembna tudi možnost nadgradnje strojnih komponent, ki omogoča posodobitev opreme, ko je to potrebno.

Tretjič, poslovni računalniki so običajno bolj kompaktni in kakovostni od široko-potrošniških računalnikov. Imajo močnejša ohišja, kakovostnejše tipkovnice in matirane zaslone, ki so prijaznejši do oči. To povečuje njihovo trpežnost in jih naredi idealne za mobilno uporabo.

Četrtič, poslovni računalniki imajo daljšo življenjsko dobo kot široko-potrošniški računalniki. To pomeni, da vam bodo služili dlje časa in boste zanje lahko dobili večjo vrednost. Poslovni prenosniki so na splošno oblikovani tako, da zagotavljajo boljšo uporabniško izkušnjo in so stabilnejši, kar povečuje njihovo življenjsko dobo, ki znaša povprečno 7-9 let.

Nazadnje, nakup poslovnega računalnika je naložba v posel in zaposlene, ki za delo potrebujejo kakovostno računalniško opremo. Za zagotavljanje stabilne in dolgotrajne uporabe je pomembno, da imate zagotovilo, da bo oprema delovala zanesljivo in dolgo. Pri nakupu novega poslovnega računalnika dobite daljšo garancijo, kar je pomembna varnost vaše naložbe.

Zakaj je lahko refurbished računalnik enako kakovosten kot nov?

Nakup tovarniško obnovljenega računalnika se zagotovo splača – finančno gledano lahko pri nakupu obnovljenega računalnika prihranite od 30 do 40 %. Vendar pa beseda “obnovljeno” v slovenskem kupcu lahko še vedno vzbudi strah, da bi lahko kupili slabo delujoč ali celo neustrezen izdelek.

Prodaja tovarniško obnovljenih izdelkov v Sloveniji je še vedno v povojih in morda bo potrebnega nekaj časa, da se ljudje zavedo, da tovarniško obnovljen pomeni celovit, strokovni postopek, kjer se obnovljeni računalnik lahko postavi ob bok novim računalnikom. Tovarniška obnova je proces, ki ga opravi strokovnjak, ki poskrbi za menjavo in testiranje najbolj bistvenih komponent, da se zagotovi popolno delovanje opreme.

Izraz Renew oziroma Refurbished pomeni tovarniško obnovljene računalnike, ki so se zaradi različnih razlogov vrnili k proizvajalcu ali pa so bili odstranjeni s prodajnih polic. Lahko gre za produkte, ki so služili zgolj kot razstavni eksponati v trgovini ali pa so že ob prihodu v trgovino bili pokvarjeni (DOA) ter so jih bili proizvajalci dolžni pregledati, popraviti in pripraviti za prodajo. Prav tako se računalniški produkti umaknejo s prodajnih polic, če določena prodajna akcija ne doseže želenega prodajnega učinka, če pride do poškodbe embalaže med transportom ali če izdelek ne ustreza potrebam kupca. V vsakem primeru so tovarniško obnovljeni računalniki prav tako kakovostni kot novi, a so na voljo po nižji ceni.

Similar Posts: