Znebite se dveh parov očal s progresivnimi očali

Progresivna očala predstavljajo najelegantnejšo rešitev za starostno daljnovidnost ali presbiopijo. Ta se po navadi začne pojavljati po 40. Letu starosti. Uporabniku je tako omogočeno naravno gledanje oziroma vid, ki ga je imel pred poslabšanjem vida, torej takrat, ko še ni potreboval očal za blizu. Prednost teh očal  je predvsem ta, da imamo zgolj ena očala za vsa opravila.Velikokrat nam da konstantno menjavanje dveh parov očal, enih za na daleč, drugih za na blizu, občutek, da smo starejši kot v resnici. Kar pa ni najbolje.

Danes nam progresivna očala cena ni tako visoka, ponujajo enostavno in stilsko rešitev, s katero boste lahko z enim parom očal videli na blizu, na daleč in na vmesni razdalji. Progresivne leče nam namreč omogočajo oster pogled na bližino in daljavo s samo enimi očali. Pri progresivnih očalih je zgornji del stekla namenjen daljavi, spodnji bližini, vmesni del stekla pa pomaga pri gledanju predmetov na vmesni razdalji, kar je še posebej dobro za delo z računalnikom. Dioptrija se med bližino in daljavo stopnjuje postopoma, neprekinjeno, brez črte ali vidne prelomnice. Je posebej prilagojeno uporabnikovemu načinu gledanja. Gre za popolno optično rešitev za vsakega uporabnika posebej. Nekoč je veljalo, da se je na progresivna očala težko privaditi. Danes velja obratno, saj upoštevajo edinstvenost vsakega očesa. Več informacij na tej povezavi http://www.optika-krstic.si/

Pri uporabi morate le ustrezno nagibati glavo, glede na razdaljo. Če želite gledati na daleč morate glavo nekoliko dvigniti, če želite gledati na blizu, pa glavo nekoliko spustite. Za vse vmesne razdalje, pa gledate naravnost. Potrebnega je absolutno nekaj prilagajanja, kot na vsa ostala očala.

Starejša oblika progresivnih očal so bifokalna očala, ki imajo večji zgornji del namenjen za gledanje v daljavo in manjši spodnji del za gledanje na blizu. Pri teh steklih je prehod viden na vidnem polju, ki je med dioptrijama.

Preberite si še o tem, kako modni dodatki vplivajo na splošno počutje in kakšne so možnosti, ki jih imajo sodobne ženske.

Similar Posts: