Vzmetnice po več letih uporabe izgubljajo na svoji funkcionalnosti

Dimenzije vzmetnice za vašo posteljo

Dejstvo je, da vzmetnice po več letih uporabe pričnejo izgubljati na svoji funkcionalnosti. Obstaja kar nekaj očitnih znakov, ki kažejo na to, da je treba takšen kos posteljne opreme nujno zamenjati. Vzmetnica se mora na primer zamenjati, če na njej čutite vzmeti oziroma vdolbin. To namreč pomeni, da je ležišče že precej utrujeno pa tudi dotrajano.

Vzmetnice je treba menjati tudi v primeru, če kažejo večletne znake obrabe, ki se na primer kažejo v pojavu natrgane tkanine ali povešanja. Na dotrajanem ležišču med spanjem občutite premikanje partnerja. To pomeni, da je vzmetnica izgubila svojo čvrstost ter podporo.

Kako pomembna je višina vzmetnice?

Pri izbiri novega ležišča je treba misliti na kar precej dejavnikov. Med drugim se je pametno vprašati, kakšno vlogo ima pravzaprav višina ležišča. Višje ležišče ponuja največjo mero udobja in je zlasti primerno za tiste osebe, ki imajo bolj močno postavo. Takšna vzmetnica v višino meri najmanj 18 centimetrov. Srednje visoka vzmetnica lahko nudi optimalno udobje ter učinkovito podporo vaši hrbtenici. Visoka je 16 centimetrov.

Izbira nove vzmetnice
Pri izbiri nove vzmetnice morate upoštevati trdoto, višino in dimenzije vzmetnice.

Nizko ležišče je visoko 14 centimetrov in lahko predstavlja povsem zadostno oporo za otroke in za mladostnike in vitalne ljudi, ki nimajo prav posebnih težav s hrbtenico.

Dimenzije vzmetnic

Na sploh bi morala biti vsa ležišča vsaj 10 centimetrov daljša v primerjavi s telesno višino uporabnika. Prav tako tudi čim širša. Ležišča iz pene so denimo na voljo v vseh standardnih dimenzijah. Dimenzija vzmetnice iz lateksa pa se lahko povsem prilagodi željam, torej so izdelane po naročilu.

6 dimenzij vzmetnic – nasveti kako izbrati pravo dimenzijo vzmetnice za vašo posteljo.

Vzmetnica iz pene velja za mehkejšo in je namenjena predvsem otrokom, mladostnikom in osebam do 75 kilogramov teže. Srednje trda ležišča so navadno narejena iz kombinacije več jeder. To pomeni, da se trdota lahko izbere poljubno, torej tista, ki uporabniku daleč najbolj ustreza. Namenjena so tistim ljudem, ki imajo povprečno telesno zgradbo oziroma ljudem, ki imajo nekje do 90 kilogramov teže.

Trše vzmetnice so najbolj dobrodošla izbira za tiste, ki imajo več kot 95 kilogramov. Priporočajo pa se tudi tedaj, kadar na ležišču hkrati spi več oseb. Ležišča iz lateksa pa so torej narejena po naročilu. Izbira se lahko med tremi različnimi trdotami.

Tudi otroška ležišča se morajo povsem prilegati otroku, da boste poskrbeli tudi za njegovo kakovostno in dovolj mirno spanje.

Similar Posts: