Hrana prilagojena za mlade pse

Prilagojena hrana za mlade pse

Vsak lastnik mladih psov se predobro zaveda, kako zelo pomembno je, da mu posvečamo veliko pozornosti. Med odraščanjem so psi izredno radovedni in potrebujejo veliko fizične aktivnosti in socializacije. Enako veliko vlogo pa igra hrana za male pse, saj mora biti kakovostna, zdrava in okusna. Če bodo naši štirinožni prijatelji uživali veliko količino mesa z zelenjavo in raznimi prehranskimi dodatki naravnega izvora, bodo bolj zdravi, imeli več energije in živeli veliko dlje. Zato je ključnega pomena, da se posvetimo prehrani, ki jo ponudimo našim psom.

Kaj je razlika med hrano za male pse in odrasle?

Na prvi pogled je morda vsa pasja hrana v obliki briketov in konzerv z mesom enaka. V resnici pa ni tako, saj so prisotne velike razlike v sami sestavi hrane. Namenska hrana za male pse je posebej obogatena s kalorijami. To pa zato, ker mladi psi potrebujejo veliko količino energije. Obenem pa je tudi pomembno, da so v hrani proteini, kalcij, prebavljivi ogljikovi hidrati ipd. 

Razlike med hrano za pse in hrano za mlade pse.

Odrasli psi pa potrebujejo enaka hranila, vendar v drugačni količini. To pa zato, ker se morajo prehranjevati z namenom ohranjanja svoje telesne teže in nivoja energije. Starejši psi pa morajo zaužiti določene prehranske dodatke, kot je glukozamin, omega-3 maščobe, vitamin V ipd., da ohranjajo zdravje svojih sklepov in kosti.

Mladi psi potrebujejo proteine

Praviloma je najbolje, če hrana za male pse vsebuje veliko količino proteinov. To je tudi razlog, da so monoproteinski briketi in konzerve z mesom odlična izbira za hranjenje mladih psov. Proteini so amino kisline, ki jih telo psa nujno potrebuje pri gradnje močnih kosti in mišic. Zato je toplo priporočeno, da vedno kupimo namensko hrano za našega mladega štirinožnega prijatelja, ki je namenjena njegovim letom. Če ga hranimo z generičnimi briketi, bomo tvegali, da se ne bo razvil v zdravega in veselega psa, ki ima polno energije.

Klopi pri psih

Preberite tudi članek: Odstranjevanje klopov s psov

Dejstvo je, da se klopom ne moremo povsem izogniti ne ljudje in ne psi ter druga živa bitja. Klopi na psih so zaradi dlake še toliko manj opazni. 

Hladno stiskana hrana za pse

Dandanes imamo na voljo mnoge različne pasje prehrane številnih proizvajalcev. Večinoma se generične hrane ne priporoča, saj se v njej nahaja zelo malo hranilnih snovi. Obenem pa je polna kemičnih ojačevalcev okusa in vonja. 

Hladno stiskana hrana za mlade pse je dobra izbira.
Za mlade pse je najbolj priporočljiva hladno stiskana monoproteinska hrana, bogata z vsem kar mladiček potrebuje za zdravo rast.

Izbira hladno stiskane hrane za male pse je veliko boljša izbira. Ta je pridobljena s postopkom hladnega stiskanja, kar pomeni, da je zelo podobna hrani, ki bi jo psi našli v naravi. Dodatno je tudi obogatena z različno zelenjavo, sadjem in ključnimi minerali, ki jih pasje telo potrebuje. Lahko izberemo monoproteinsko vrsto hladno stiskane hrane, ki vsebuje samo eno vrsto mesa. Na voljo pa imamo tudi navadne izvedbe omenjene hrane, ki lahko vsebuje mešanico dveh ali več kakovostnih vrst mesa.

Similar Posts: