Odstranjevanje klopov s psov

Klopi pri psih

Dejstvo je, da se klopom ne moremo povsem izogniti ne ljudje in ne psi ter druga živa bitja. Klopi na psih so zaradi dlake še toliko manj opazni. Navadno jih opazimo šele tedaj, ko so že dodobra napiti. Kljub omenjenemu pa lahko veliko storimo z dovolj dobro preventivo. Na takšen način namreč lahko zmanjšujemo možnosti za prenašanje klopnih bolezni.

Ko je tema povezana s klopi na psih, omenjamo najrazličnejša zaščitna sredstva, ki so lahko v obliki ampul, tablet za žvečenje, ovratnic, pršil. Katero sredstvo je za kosmatica najboljša izbira, se je najbolje posvetovati kar z izbranim veterinarjem. Takšen strokovnjak vam bo povedal, da so v resnici najboljša sredstva za pasje klope tista, ki delujejo hkrati repelentno in akaricidno. To pomeni, da klope s psov obenem odganjajo ali pa jih ubijajo.

Previdnost pri izbiri sredstev proti klopom

Ker so klopi na psih precej pogosti, je torej še toliko pomembneje, da imamo pri roki vedno vsaj eno dovolj učinkovito sredstvo proti klopom, ki bo dovolj učinkovito za omenjenega hišnega ljubljenčka. Pri izbiri najrazličnejših tovrstnih izdelkov pa je pametno paziti, da ne izberemo takšnega sredstva proti klopom in drugim škodljivcem, ki bi bila sicer koristna za psa, po drugi strani pa lahko celo nevarna za še druge domače živali. takšno sredstvo je denimo permetrin. Ta se uporablja kot dobra preventiva proti zunanjim zajedavcem pri psih, a je sredstvo strupeno za mačke.

Sredstva proti klopom pri psih
Ker so klopi na psih precej pogosti, je torej še toliko pomembneje, da imamo pri roki vedno vsaj eno dovolj učinkovito sredstvo proti klopom.

Če se kljub temu vseeno odločimo za nakup omenjenega sredstva za pse, je toliko pomembneje, da zelo natančno preberemo navodila proizvajalca, ki se jih moramo tudi držati. Psa lahko pred odhodom v naravo še dodatno zaščitimo, in sicer s pomočjo repelenta. Slednji je lahko pripravljen doma, saj tudi naravni repelent lahko dobro učinkuje pri sami uporabi oziroma zaščiti živali pred klopi ter drugimi škodljivci.

Varno odstranjevanje klopa s psa

Kako varno odstraniti klopa s psa

Če pri psu najdemo že prisesanega klopa, je ta navadno že kaj precej napit. Pomembno pa je, da takšnega klopa s psa čim prej kar se da varno odstranimo. Dejstvo je, da če prisesanega klopa z živali odstranimo v roku 24 ur, je nevarnost za okužbo toliko manjša. Enako velja seveda tudi za ljudi.

Similar Posts: