Evolucija gre skozi fitnes

Prihajajoče obdobje leta je čas, ko je možnosti za športno rekreacijo v naravnem okolju precej manj kot spomladi, poleti in jeseni. Seveda nam sneg in zimske radosti ponujajo čisto nove razsežnosti v športni vadbi, ki pa so pogosto pogojene z vremenom in dolžino dneva. Zato se vadba tudi za vse tiste, ki želijo biti aktivni tudi pozimi, vsaj delno seli v notranje prostore. Da bi si zagotovili redno vadbo oziroma da bi bili pripravljeni na športne aktivnosti na snegu, smo za vas pripravili posebno prilogo o fitnesu. Njen namen je zbuditi tudi vse tiste, ki še niso aktivni in ne vedo, kako, kdaj in kje začeti s spremembami.

Spremembe so nujne, saj življenjski tempo že terja svoj davek. Če vam povemo, da slaba polovica Slovencev ni športno aktivnih, četrtina le občasno in da polovica začetnikov preneha vaditi po enem mesecu, potem je skrajni čas za preplah. Da si zagotovite pravo kakovost življenja, tako da boste srečni in vaše potrebe zadovoljene, se je treba prilagoditi in narediti marsikaj, o čemer pred sto leti ni še nihče razmišljal. Taka je pač pot evolucije.

Sodobni fitnes je protiutež negativnim učinkom sodobnega življenja, saj razvija in ohranja ustrezne gibalne sposobnosti ter omogoča uravnavanje in kanaliziranje napetosti. Tako vpliva na zdravje, počutje in dviguje kakovost življenja. Lahko je samostojna oblika vadbe ali dopolnilo k drugim oblikam. Njegove koristi izrabljajo vsakdanji ljudje in vrhunski športniki.

Prav zato smo trdno prepričani, da je to ena izmed oblik vadbe, ki omogoča celovit vpliv z vidika bioloških, socioloških in psiholoških potreb in ki je primerna in dostopna čisto za vsakogar. Dokaz za to je razvoj in priljubljenost studiov za fitnes, ki poleg različnih oblik vadbe ponujajo tudi različne oblike sprostitve in nege telesa.

Similar Posts: