Kako pravilno namestiti robotsko kosilnico?

Če ste se odločili, da boste uporabljali robotsko kosilnico za vzdrževanje vaše zelenice, boste morali najprej opraviti montažo. Prvi korak je pregledovanje površine trave, ki jo želite kositi. Potrebno je odstraniti kamenje, veje, orodje, igrače in druge ovire, kar zmanjša tveganje za zagozditev ali poškodbe kosilnice. Če je trava višja od deset centimetrov, se priporoča, da jo pred montažo in zagonom robotske kosilnice pokosite s standardno vrtno kosilnico.

Če želite uspešno namestiti robotsko kosilnico, je pomembno upoštevati nekaj ključnih korakov.

Prvi korak je pravilno postavljanje polnilne postaje. Polnilna postaja naj bo postavljena centralno na površino, ki jo nameravate kositi. Ob polnilni postaji je potrebno zagotoviti dovolj prostora, da je lahko robotska kosilnica med polnjenjem na miru. Izpostavljenost direktnemu soncu, namakalnim in zalivalnim sistemom ni priporočljiva. Poleg tega mora biti polnilna postaja postavljena v bližini električne vtičnice.

Prihranite čas in uživajte v lepo urejenem vrtu, z robotsko kosilnico.

Po postavitvi polnilne postaje je čas za polnjenje baterije robotske kosilnice. Preprosto postavite kosilnico v polnilno postajo in pričnite s polnjenjem. Polnjenje prazne baterije lahko traja od 80 do 100 minut, odvisno od modela robotske kosilnice.

Naslednji korak je polaganje mejne žice okoli robov travnatih površin, ki jih nameravate kositi z robotsko kosilnico. Meja se enostavno položi na tla in pritrdi na travo s posebnimi klini, ki jih dobite z instalacijskim setom. To določi meje območja, ki ga bo kosilnica kosila. Priporočljivo je tudi ustvariti “otoke” okoli gredic in grmovnic, da se kosilnica ne bi zaletavala v te ovire.

Četrta faza je polaganje vodilne žice, kateri namen je usmeriti robotsko kosilnico nazaj v polnilno postajo, ko jo potrebuje. En konec vodilne žice se priključi na polnilno postajo, drugi konec pa se spelje preko območja vrt na najbolj oddaljen konec vrta, kjer se priključi na mejno žico, da jo lahko robotska kosilnica enostavno najde. Končno je potrebno oba kabla, mejno in vodilno, priključiti na polnilno postajo.

Ko ste opravili potrebne korake, lahko počasi sprostite in končno uporabite svojo robotsko kosilnico Husqvarna Automower. Najprej jo vključite in nato izberite štiri mestno PIN kodo, ki bo varovala vašo napravo pred vdorom nezaželenih gostov. Nato nastavite višino košnje in čas košnje in vaša robotska kosilnica je pripravljena na uporabo. Ko je baterija polna, bo avtomatsko odpeljala iz polnilne postaje ter pričela z delom na vašem vrtu. Medtem ko se robotska kosilnica ukvarja z urejanjem trave, pa si lahko vi vzamete čas zase. Lahko si ogledate navodila v pisni obliki ali še lažje, si ogledate video vodič o tem, kako instalirati robotsko kosilnico Automower na spletni strani Husqvarna.

Similar Posts: