Kakšna naj bodo darila za otroke?


Pri izbiranju daril je pomembnih kar nekaj dejavnikov, običajno pa je prvi cena – tistim, ki so nam najbližje, običajno namenimo darila višje vrednosti, drugim pa bolj kot ne majhno pozornost. Enako velja tudi za darila za otroke. Svojim malčkom ter nečakom in nečakinjam namenimo darilo, ki smo ga skrbno izbrali in zanj namenili tudi nekaj več, pri otrocih prijateljev pa smo bolj skromni. Vendar pa seveda niso bistvene le finance – potrebno je najti tudi darilo, ki je otroku všeč.

Kakšna darila za otroke naletijo na najboljši odziv?

Običajno velja, da darilo prilagodimo otrokovi starosti. Darila za otroke, ki so že najstniki ali šolarji, so drugačna kot tista, namenjena malčkom. In včasih je težko vedeti, kaj je tisto, kar je posamezni starostni skupini najbolj všeč.

Pri malčkih in predšolskih otrocih se najbolj pogosto odločimo za igrače, ki so lahko namenjene tudi igri zunaj (npr. otroška čelada). Pri igračah preverimo, kakšno je njihovo priporočilo glede starosti s strani proizvajalca. Sicer lahko starše otroka povprašamo o tem, kakšna vrsta igre je otroku najbližje: ima rad domišljijsko igro, najpogosteje zlaga sestavljanke in kocke, ima rad preproste družabne igre, ga bolj veseli igra na dvorišču? Zagotovo so kocke vedno dobro sprejete, tako med dečki kot med deklicami, pri dečkih pridejo prav avtomobilčki (tudi na daljinsko upravljanje), pri deklicah pa dojenčki in potrebščine zanj, na primer voziček. Dobra darila za otroke so tudi otroške kuhinje ter razni pripomočki za igro zunaj – vse od skirojev do rolerjev. Kaj pa, če ne želite zapraviti toliko? Otrok se bo razveselil tudi kakšne skodelice z njegovimi najljubšimi risanimi junaki, barvic in drugih potrebščin za ustvarjanje, žoge in podobno.

Pri šolarjih je želje po igračah nekoliko manj. Deklice si pogosto želijo stvari za ustvarjanje (na primer za izdelavo torbice), pri obeh spolih pa ne morete udariti mimo, če podarite kakšen tehnični izdelek, na primer predvajalnik glasbe ali slušalke. Dekleta imajo rada tudi že kozmetične in lepotilne izdelke. Tudi športni rekviziti so zaželeni, na primer loparji za badminton.

Pri najstnikih se dobro odrežejo tehnološke napravice, športni rekviziti, pri dekletih oblačila ali boni za njihov samostojni nakup, prav tako tudi razne stvari za opremo najstniške sobe, na primer zanimiva posteljnina ali stenske nalepke. Če najstnik rad bere ali posluša glasbo, podarite knjigo ali zgoščenko.

Kje najti zanimiva darila za otroke?

Kadar nimate nobene zamisli in vam starši otroka niso v pomoč, je najbolje, da pobrskate po spletu. Preverite, kaj je hit – s pomočjo družabnih omrežij boste takoj našli odgovor. Prav tako preverite prodajalne z darili, kajti v njih običajno precej dobro vedo, katere so tiste stvari, ki so otrokom všeč.

 

Similar Posts: