Zaščitite svoj avto pred umazanijo!

Vrhunsko izdelani gumi tepihi se od cenejših različic ne ločijo le glede na izbiro materiala, iz katerega so narejeni, temveč so pomembne tudi nekatere druge njihove lastnosti, od katerih je odvisno, ali boste z nakupom zadovoljni ali ne. Ena od njih je na primer ta, da jih je možno dobro pričvrstiti na tla vozila ter da so oblikovani tako, da zadržijo čim več umazanije. Poleg tega pa se jih enostavno vzdržuje in čisti, zato tudi po mnogih letih uporabe takšni gumi tepihi izgledajo prav tako kot novi!

Majhni detajli poskrbijo za razliko

Nekateri gumi tepihi imajo nameščene posebne dodatne čepe, s katerimi jih lahko dobro pritrdimo na podlago oz. tla vozila. Ti čepki so majhen, vendar hkrati zelo pomemben detajl, ki odločilno vpliva na to, kako smo zadovoljni z izdelkom. Čepi namreč poskrbijo, da avto preproga po namestitvi ostane tam, kje mora biti. To pomeni, da:

– se nikamor ne premika,

– ne drsi navzdol pod sedež ali kam drugam,

– se ne zatika pod nožne stopalke ali kam drugam,

– se ne viha ali mečka.

Oblika, ki se popolnoma prilega

Kako poskrbeti za to, da bodo vaši avtomobilski gumi tepihi zadržali prav vso svinjarijo, ki se nabere na njih in ki bi sicer zdrsnila na tla vozila? Tako, da izberete tepihe, ki se čim bolj prilegajo prav vsem kotom v notranjosti vašega avta! Zato res ni vseeno, katere gumi tepihe kupite, saj so med njimi velike razlike. Pri izbiri bodite pozorni na to, da preproga prekrije čim večjo površino tal in da se čim bolje prilega. Za popolno prileganje pa najbolje poskrbi tipska izdelava, pri kateri so gumi tepihi izdelani po natančnih meritvah glede na določen tip oziroma model vozila.

Za to, da umazanija ostane na tepihu in se ne zliva čez njega, pa dodatno poskrbijo še njegovi visoki robovi, ki so še ena značilnost dobrih gumi tepihov. Ko se odločite, da je čas za čiščenje vozila, si omislite namensko čistilo za čiščenje avtomobilskih gumi tepihov. Tako jih boste očistili veliko hitreje in bolje.

Pri nakupu tako velja biti pozoren ne le na njihovo obliko, velikost in prileganje, ampak tudi na to, kako so dizajnirani. Bolje je izbrati tiste z visokim robom, prav tako pa je pomembno, da njihova zgornja površina ni preveč gladka – takšna površina namreč pod obutvijo drsi in škripa, ko je mokra, poleg tega pa zadrži manj umazanije in tako slabše zaščiti vaš avto pred njo.

 

Similar Posts: