Fikus je učinkovit čistilec strupov in toksinov iz prostora

Le malokdo pozna vse rastline, morda niti nihče, njihove lastnosti in seveda tudi funkcije. Res je, da nimajo vse rastline tudi funkcij, veliko jih pa ima. Če poznamo fikus ali ga morda imamo tudi doma, je pomembno, da vemo, kako zelo dobrodejen je na zdravje človeka. Namreč, gre za rastlino, ki je zelo učinkovit čistilec, nekateri mu rečejo, da je kar čudežen čistilec raznih strupov in drugih toksinov iz prostora. 

Posebnost fikusa je tudi njegov enkraten videz, ki pričara prijetno vzdušje v vsakem prostoru. Tako, da nas ne preseneča, da krasi tudi vrsto domov in drugih prostorov. Običajno je med prvimi izbirami, ko se odločamo za nakup rastline. Ne samo torej, zaradi blagodejnih učinkov, pač pap tudi, zaradi čudovitega videza. 

Posebnost fikusa je tudi njegov enkraten videz, ki pričara prijetno vzdušje v vsakem prostoru.

Strupov, kateri krožijo po zraku, ne glede na prostor v katerem se nahajamo, je veliko. Teh seveda ne vidimo in morda zato spregledamo dejstvo, da je čiščenje zraka na kakršenkoli način potrebno. Sicer pa lahko čutimo posledice slabega zraka tudi na slabšem počutju, razpoloženju in se morda kaže tudi na različne načine, skozi razne zdravstvene težave. Zavedati se moramo, da nam je pravzaprav narava ponudila vse kar potrebujemo, zato da bi lahko uživali vse njene čari in izkoristili njene privilegije. Tako nam je podarila rastline, katere uporabljamo v razne namene. Tudi za čiščenje zraka. Pri tem je zelo učinkovit prav fikus, kateri tudi odlično služi kot okrasna sobna rastlina. 

Pri fikusu so značilni tudi zaobljeni listi, pri feng šuju so ti vodiči dobre energije. Je simbol izobilja, sreče. 

Gre za rastlino, ki tudi ni zahtevna za vzdrževanje in je sicer najbolje, da je vedno v notranjosti stanovanja, kjer je temperatura zmerna, saj prihaja iz toplih krajev. Tako, da nam ga ni potrebno nikamor seliti in spremljati vremenskih razmer. Obstaja okrog 850 različnih vrst in tako skorajda ni možnosti, da ne bi našli ustrezne rastline, ne glede na prostor v katerega jo želimo postaviti. Ne potrebujejo posebne nege za nemoteno rast, ne glede na čas in vreme. Potrebno jih je le redno zalivati, da se prst ne posuši. 

Vsaka rastlina je po svoje posebna in deluje očiščevalno, nekateri so mnenja, da bi vsak dom moram imeti vsaj eno rastlino na eno osebo, ki tam živi. Vsekakor pa so tudi takšne, ki imajo večjo moč za prečiščevanje zraka. Pri fikusu je to zagotovo ena od prednosti, ki je običajno tudi usodna, zato, da se zanj tudi odločimo. 

Similar Posts: