Ustvarite vrt kot iz pravljice – navdih za zahtevne kupce

Naložba v zemljišče je prvi korak k ustvarjanju sanjskega vrta. Zanimivo je, da ne potrebujete nadpovprečne površine vaše nepremičnine, da bi imeli prostor za obiske ali nekonvencionalne dodatke. Na primer vrtne klopi so nujne, da jih vključite v opremo vsakega dvorišča – ne glede na površino, zamisel ali želje stanovalcev. Vas zanima, kako pristopiti k reševanju problema prostorskega načrtovanja in koliko možnosti imate? Pripravili smo nekaj zanimivih navdihov, ki naj bi vam pomagali rešiti kateri koli problem. Preverite, preden začnete z aktivnostmi in spontanimi odločitvami.

Vrtne klopi in sprehajalne poti so osnova za velike vrtove

Izstop iz štirih sten in uživanje na svežem zraku je po mnogih urah dela doma ali v pisarni odličen občutek. Če imate torej velik vrt, si z njim ustvarite prostor za kratek sprehod in sprostitev na klopi. Vrtne klopi nas običajno spominjajo na prostore nadpovprečne velikosti. V praksi pa lahko odlično izpolnijo svojo nalogo na vsakem dvorišču, ne glede na njegovo velikost.

Ribnik s slapom, mostičkom ali fontano

Voda vsakogar pomiri. Ribnik na vrtu je zelo prijetna popestritev okolice, omogoča uživanje v miru in sprostitev ob pogledu na ribice. Zato je v takih primerih dobro postaviti zraven udobno vrtno klop, ker bomo tako še bolj udobno posedeli in razmislili. Ta oblika samotnega kotička na vrtu bo nedvomno en najljubših krajev za domače in pozitivno presenečenje za obiskovalce.

Fontana je nekoliko bolj ambiciozen projekt, ki nas po navadi asocira na premožnejši sloj. Dejansko pa takšni objekti niso tako dragi in nedostopni, kot se morda zdijo. Našli jih boste v katerem koli supermarketu ali ugledni vrtnarski trgovini in še kje. Včasih so fontane tako impresivne in domiselne, da jih lahko občudujete ure in ure. Takšna sprostitev vam bo osvežila misli in omogočila, da se pripravite na prihajajoče izzive.

Gazebo za zabave ali prostor za kres

Ne smemo tudi pozabiti na brezskrbno uživanje. Preživljanje prostega časa z najbližjimi poleti na prostem ponuja skoraj neomejeno število možnosti. Najpogostejša izbira pa so kresovi in žari, ki vključujejo pripravo obrokov na živem ognju. V gazebu je prostor, kjer lahko prosto sedite, ne da bi vas skrbel močan veter, sončna svetloba ali padavine. Zato uporabite vrtne klopi in veliko mizo, da boste zlahka sprejeli tudi nekaj obiskov.

Ne pozabite, da je treba vaš vrt najprej prilagoditi potrebam in pričakovanjem članov gospodinjstva. Zato upoštevajte naše predloge in vrtne klopi, gazebe in druge elemente opreme uporabljajte tako, da ustrezajo vsem vašim zahtevam. V primeru dvoma ali potrebe poiščite tudi strokovno pomoč naših strokovnjakov. V podjetju VidaXL imate na voljo skupino strokovnjakov, ki vam bodo pomagali na vseh stopnjah izvajanja.

Similar Posts: