Zatemnimo stekla v našem vozilu na preprost način

Vsak voznik je zadolžen za pravilno delovanje svojega avtomobila. Tako so potrebni redni pregledi mehaničnih in elektronskih komponent našega jeklenega konjička, da se zagotovi sledenje vsem varnostnim in cestnim predpisom. Velikokrat pa pozabimo na pomembnost stekel. Ta prepuščajo svetlobo v naše vozilo, s tem pa tudi nevarne UV žarke. Pred tem pa nas zaščiti temnenje stekel, ki nam omogoča nemoteno vožnjo v sončnih dneh. Dandanes lahko preprečimo vstop prekomerni svetlobi in vročini s senčniki, ki so narejeni po meri našega vozila.

Senčniki preprečijo nabiranje vročine v avtomobilu

Ko zatemnimo stekla s senčniki, nismo samo zaščitili potnikov pred UV žarki, ampak tudi pred nabiranjem vročine v kabini. To je izredno pomembno, če se odpravljamo na dolge vožnje v poletnih mesecih. Enako pa velja, če avto pustimo na mestu parkiran dalj časa, kjer se lahko zaradi visokih zunanjih temperatur prične segrevati notranjost kabine. To pa naredi vožnjo izredno neudobno. S senčniki pa bomo preprečili, da bi postalo neudobno vroče v našem avtomobilu.

Senčniki zaščitijo občutljive elektronske komponente v vozilu

Dandanes ni nič nenavadnega, če ima naše vozilo vgrajenih ogromno elektronskih pripomočkov. Te pripomočki zajemajo GPS sistem, radio, razne senzorje v kabini ipd. Res pa je, da so omenjene naprave dokaj občutljive, če jih izpostavimo direktni sončni svetlobi. Ta lahko stopi ali drugače poškoduje ključne dele mikro-elektronike, ki je potrebna, da računalniški in drugi sistemi v našem vozilu delujejo nemoteno. S temnenjem stekel pa bomo zagotovili, da bomo obvarovali vso računalniško tehnologijo v našem avtomobilu pred škodo, ki jo lahko naredi sonce. Idealno zaščito nam nudijo avto senčniki, ki jih brez težav namestimo na notranjo stran vratnih oken.

Senčnike za avtomobil lahko uporabimo tudi v zimskem času

Veliko ljudi misli, da je temnenje stekel smiselno samo v poletnem času. V resnici pa lahko tudi pozitimo tako pridobimo veliko prednosti. V zimskem času se sonce nahaja nižje na nebu. To je tudi razlog, da nas hitro prične motiti med vožnjo, saj svetloba pada pod zelo ostrim kotom v naše vozilu. Senčniki pa bodo potnike zaščitili pred omenjeno nadlogo. Obenem pa bodo parkiran avtomobil ohranili bolj topel, saj bodo preprečili toploti, da bi pobegnila iz vozila.

Preberite ta članek: Zakaj se je dobro odločiti za avtomobilsko prtljažno korito

Gumijasto korito za prtljažnik je odličen način za dodatno zaščito notranjosti vozila. Ta korita so izdelane iz trpežnih in dolgotrajnih materialov ter so namenjene temu, da v prtljažnem prostoru ne bo umazanije, smeti, vlage in drugih nečistoč, ki lahko poškodujejo prvotno preprogo v prtljažniku.

UV žarki poškodujejo armaturno ploščo in sedeže

Močno sonce lahko močno prodira skozi vetrobransko steklo avta in hitro poškoduje armaturno ploščo in sedeže. Segrevanje notranjosti vozila pa povzroči, da tkanina, plastika, kovina, in drugi materiali sčasoma zbledijo. Temnjenje stekel s senčniki je edini način, da preprečimo, da bi se to pripetilo tudi našemu vozilu.

Velika prednost senčnikov je ta, da vozila ne potrebujemo homologirati, če jih želimo uporabljati. Ugodno ponudbo senčnikov in različnih avtodelov pa lahko zasledimo v ponudbi blagovne znamke withcar, ki ji zaupa že mnogo voznikov po več državah Evrope.

Preberite si še naslednji članek: Avtomobilski gumi tepihi za vse letne čase

Gumi tepihi za avto svoje prednosti pokažejo tudi v poletnem času.

Similar Posts: