Prezračevanje trave z bencinskim prezračevalnikom trave

Bencinski prezračevalnik trave zagotavlja prezračevanje, ki spodbuja korenine h globlji rasti s povečanjem oskrbe s kisikom v koreninsko cono, za zdravo zeleno travo.

Uporablja za prezračevanje površin, na voljo so trdni ali votli zobci, različni modeli od različnih proizvajalcev, z različnimi možnostmi, lastnostmi in v različnih velikosti. Zračenje trate izboljša drenažo. Kompaktna velikost omogoča enostavno in varno delovanje v zaprtih prostorih ter manjšo utrujenost operaterja. Priporočamo uporabo prezračevalnika jeseni in spomladi, ne pa v poletnih mesecih.

Bencinski prezračevalnik trave zagotavlja prezračevanje, ki spodbuja korenine h globlji rasti s povečanjem oskrbe s kisikom v koreninsko cono, za zdravo zeleno travo.

Bencinski prezračevalnik trave je ključen za uspeh, ko gre za profesionalno obdelavo vaše trate.

Najboljši čas za prezračevanje vaše trate?

Idealen čas za prezračevanje trate je v vremenskih obdobjih, ki bodo podpirala njeno okrevanje. Optimalni časi za to so rastne sezone, kar je odvisno od vrste trave. Trava hladne sezone ponavadi uspeva v hladnejših spomladanskih in jesenskih temperaturah, medtem ko trava v topli sezoni običajno uspeva v zgodnjih poletnih mesecih.

Prezračevanje trate je najbolje izvajati v teh časih, ker vreme v teh obdobjih pomaga nadzorovati slamo. Vsako leto prezračevanje ni potrebno, če je vaša trata zdrava in dobro raste ali če imate peščeno zemljo, ker se ta ne stisne tako zlahka. V teh primerih zadošča prezračevanje vsakih 2-3 let. Ko se ta postopek izvaja več kot je potrebno, lahko poškoduje travo in subtilno ravnovesje med rastjo in mirovanjem. Po drugi strani pa je najbolje zračiti vsako leto, če imate travnik ali glineno zemljo z velikim prometom, ki je mokra, lepljiva in se zlahka stisne. Poleg tega je priporočljivo prezračevanje trate dvakrat letno, če živite v ostrem podnebju in/ali imate posebno hladne, suhe zime.

Kako zračiti trato?

Za začetek je tukaj nekaj koristnih nasvetov, ki si jih morate zapomniti, preden začnete s prezračevanjem.

V sušnem obdobju ne prezračujte. S tem boste pustili korenine svoje trate odprte za prekomerno izpostavljenost soncu, kar bo povzročilo nasprotni učinek od tistega, za kar si prizadevate.

Travo vedno dan ali dva pred načrtovanjem prezračevanja temeljito zalijte, da bo zemlja mehka in vlažna. Seveda, če se pred načrtovanjem prezračevanja pojavi dovolj padavin, trate ni treba zalivati.

Bodite pozorni na vse namakalne cevi, brizgalne cevi, greznice ali vodovodne napeljave, da jih ne boste povozili in potencialno poškodovali trato. Popravilo ni poceni.

Zdaj, ko vemo, kaj je proces prezračevanja trate in zakaj bi morali prezračevati svojo trato, je povsem varno sklepati, da je treba ta postopek obravnavati kot ključno sestavino za rast in zdravje vaše trate.

Similar Posts: