Česa vse vas lahko nauči ayurveda?

Ayurveda je najpogosteje označena kot indijska tradicionalna medicina, ki je poznana že več kot 5 tisočletij. V resnici velja za prvi znanstveni medicinski sistem, ki ga je razvilo človeštvo. Prve začetke te medicine lahko najdemo v starodavnih indskih civilizacijah, prvi zapisi s tega področja pa so se pojavili že v drugem tisočletju pred našim štetjem.

Nič hudega, če vam ayurveda do sedaj ni bila znana. Vedno je namreč čas, da se spoznate z nečim novim in to temeljito preizkusite. Morda vam znanje o tem, da ravno hotel Thermana, ki ste si ga rezervirali za letošnje počitnikovanje v termah Laško.

Ayurveda je starodavna holistična zdravilska metoda, ki izhaja iz Indije. Vir: Thermana Laško

Kaj pravzaprav pomeni ajurveda?

Veste, kako bi pravzaprav lahko prevedli izraz ayurveda? Dobesedni prevod bi lahko bil veda o življenju ali pa znanost o zdravem načinu življenja. A ne glede na prevod, lahko to znanost vedno opisujemo kot celostno oziroma kot holistično.

In ko je govora o celostnem razumevanju in o celostnem pristopu zdravljenja, govorimo v resnici o uniji našega telesa, uma in duha. Ajurveda pa ni samo celostna, temveč tudi individualna. Vsakega od nas namreč dojema kot unikatno ter zaključeno celoto, neponovljiv unikat, ki torej sestoji iz telesa, duha in uma.

Srečanje z ajurvedo

Vaše prvo srečanje z ayurvedo vam lahko ponudi hotel Thermana, ki ga lahko obiščete skozi celo leto. V njem se boste verjetno nastanili, ker si boste želeli vsaj za nekaj dni obiskati najbolj priljubljene terme pri nas. A te vam še zdaleč ne ponujajo samo izvrstnih bazenov s termalno vodo, temveč še mnogo drugega.

Ponudnik term v Laškem za vas pripravlja izjemno bogate pakete, ki jih lahko ves čas pridno preverjate tudi na spletu. Paketi v termah pa so na voljo tako najmlajšim družinskim članom, mladim, odraslim pa tudi najstarejšim obiskovalcem.

Koga zanima ayurveda?

Če se boste v hotel Thermana odpravili v spremstvu svoje družine oziroma mlajših otrok, njih verjetno ajurveda ne bo ravno prevzela oziroma jih ne bo zanimala. A medtem ko se malčki v toplicah lahko pridno učijo plavanja pod okriljem izvrstnih učiteljev, se vi lahko predajate znanju, ki vam ga ponuja ta starodavna veda.

Velika verjetnost je, da vas bo znanje iz ajurvede povsem prevzelo in da boste v prihodnosti nekoliko drugače zaživeli.

Similar Posts: