Obvezna oprema v vašem vozilu

Če bi vas v tem hipu vprašali, katero obvezno opremo prevažate s seboj v avtu, bi nam morali na to vprašanje v hipu odgovoriti. A vprašanje je, kdaj ste opremo nazadnje pregledali. Le malo voznikov v hipu ve, kaj prevaža s seboj na poti, čeprav se zaveda pomena varnosti in odgovorne vožnje. 

V avtu bi morali imeti tudi opremo, ki sicer ni obvezna, je pa izjemno priročna. V to kategorijo izdelkov sodi veliko število produktov. Med njimi je zagotovo tudi dvigalka za avto. Nekateri temu koristnemu pripomočku rečejo tudi kar krokodil. Ne glede na poimenovanje pa vas naprava lahko reši iz kar hudih in zoprnih zagat. Če naprave še niste shranili v avtu, to storite ob prvi možni priložnosti. Če je sploh še nimate, pa je zagotovo čas za nakup nove avtomobilske dvigalke. 

Pred nakupom nove ali rabljene avtomobilske dvigalke, je najpomembneje preveriti nekatere ključne dejavnike oziroma lastnosti.

Preberite si še naslednji članek: Zatemnimo stekla v našem vozilu na preprost način

Ko zatemnimo stekla s senčniki, nismo samo zaščitili potnikov pred UV žarki, ampak tudi pred nabiranjem vročine v kabini.

Prisotnost dvigalke v vašem avtu 

Če se vaše vozilo ne kvari oziroma se vam sedaj še ni pokvarilo kje sredi ceste, potem popolnost avtomobilske opreme najverjetneje preverite le enkrat na leto. To je tedaj, ko avto peljete na tehnični pregled. Obvezna oprema v avtu mora vključevati eno rezervno pnevmatiko oziroma gumo za avto, rdeči varnostni trikotnik, prvo pomoč z veljavnim rokom trajanja, odsevni brezrokavnih in žarnice. Še posebej dobrodošle so tudi snežne verige, dvigalka za avto, ključ za avtomobilska kolesa, klešče, izvijač in ne nazadnje še praktične rokavice. 

Dvigalka za avto vam najverjetneje do sedaj niti ni prišla posebej na misel, ker z avtom na poti niste imeli težav. Ko pa se boste enkrat na primer soočali z menjavo gume sredi ceste, bo avtomobilska dvigalka zagotovo postala del vaše avto opreme. 

Zmogljivost dvigalke za avto 

Pred nakupom nove ali rabljene avtomobilske dvigalke, je najpomembneje preveriti nekatere ključne dejavnike oziroma lastnosti. Zlasti je pomembno, da preverite, kako zmogljiva je dvigalka za avto oziroma koliko tovora je zmožna sploh dvigniti. Priporočamo vam, da kupite nižjo dvigalko, ki praviloma omogoča večji dvig. Sicer pa vam pri izbiri lahko pomagajo izkušeni prodajalci. 

Kakovostna dvigovalka za avto vam je po ugodni ceni na voljo tudi v priznani spletni prodajalni silux.hr,  kateri lahko izbirate še med številnimi drugimi vrhunskimi avto deli. 

Preberite si še naslednji članek: Zaganjalne naprave in alternatorji v avtoelektriki

Similar Posts: