Varni in zaščiteni dokumenti v kovinski omari

Pri opremljanju mehanične delavnice, kleti ali skladiščenega prostora moramo razmišljati tudi o varnosti naših dokumentov in stvari, ki jih shranjujemo. Velikokrat naše nostalgične spomine in dragocenosti zapremo v slabo prezračene prostore in jih namečemo na regalne police. A potem se lahko hitro soočimo z neprijetnostmi in nevarnostmi, kot so požari ali poplave. Lahko nas preseneti tudi visoka vlaga v prostoru in posledično plesen, ali pa celo kakšni zajedavci. Na ta način bodo naši dokumenti popolnoma uničeni, sami pa se bomo spraševali zakaj jih nismo pravočasno zaščitili. Rešitev pred takšnimi težavami je kovinska omara.

Pomembna je funkcionalnost

Kovinska omara je namenjena prav za prostore, kjer ni toliko pomemben estetski izgled, ampak bolj funkcionalnost. Kovinsko omaro lahko namestimo v klet, skladišče, shrambo ali na podstrešje. Njena glavna funkcija je zaščita dokumentov (v papirnati obliki) ali drugih pomembnih stvari, ki jih lahko poplava ali požar uniči in poškoduje. Kovinska omara zaščiti gradivo, ki je v njej hranjeno pred fizičnimi udarci, toploto, vlago in podobno. Najboljša kovinska omara pa zaščiti gradivo tudi pred ognjem in vodo, a moramo zanjo odšteti nekaj več denarja.

Nepogrešljivi del mehaničnih delavnic in skladišč predstavlja prav kovinska omara. Kovinska omara je tudi nepogrešljiva v zdravstvenih ustanovah, kjer morajo skladiščiti velike količine zdravstvenih podatkov v fizični papirnati obliki ter v pisarnah, kjer se morajo shranjevati podatki prav tako v papirnati obliki.

V pisarnah, skladiščih in delavnicah

Kovinska omara je torej sestavni del mnogih pisarn, skladišč, arhivov in delavnic. Običajno je na voljo takšna s predali ali s policami, vrata pa se zaklenejo s ključem. Tako so gradiva zavarovana tudi pred nepooblaščenim brskanjem. Običajne so sive kovinske omare, v kakšnih delavnicah pa se uporablja tudi omare v drugih barvah, predvsem je popularna modra barva.

Tudi kot ideja za rojstnodnevno darilo za nekoga, ki ima rad urejene in organizirane stvari v svojem delovnem prostoru ali delavnici, je kovinska omara odlična izbira. Tako bodo dokumenti ali drugi pripomočki na varnem, kjer jim do živega ne more niti vlaga niti toplota, sploh pa ne fizična sila.

Dnevni regali. Si želiš popestriti svojo dnevno sobo ali jo celo v celoti preurejaš? 

Similar Posts: